Luonto, valokuvaus, suunnistus, taiteen tekeminen, linnut, ötökät, puutarha, kalastus, ruoka-allegisen ruokaohjeita.
Translate
tiistai 21. tammikuuta 2014
SUKLAATÄYTEKAKKU
Pohja:
200 g maidotonta margariinia
1.75 dl sokeria
4 munaa
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g tummaa maidotonta suklaatia
Täyte ja päällinen:
2 dl kaurakearmaa
375 g tummaa maidotonta suklaatia
150 g maidotonta margariinia
Kostutus mehulla tai limsalla.
Koristeluun: Maissihiutaleita ja maidotonta suklaatia.
Kuumenna uuni 180C astetta. Voitele kakkuvuoka. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vatkaten kunnolla jokaisen munan jälkeen. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe. Hämmennä varoen kakkuseokseen. Lisää sulatettu suklaa joukkoon. Hämmennä vain vähän, että suklaa jää nauhana näkyviin valkoiseen taikinaan.
Kaada seos vuokaan, ja paista n. 40 min uunissa. (Tarkista kypsyys). Kumoa ja jäähdytä pohja, kun kakku on kypsä.
Täyte: Sulata suklaati, lisää kaurakerma ja margariini joukkoon, hämmennä sileäksi massaksi yhteen.
Anna jähtyä vähän aikaa.
Leikkaa kakku puolikkaaksi, kostuta mehulla tai limsalla. Laita osa täytteestä kakkukerroksen väliin, loppu kakun päälle ja sivuihin. Koristele murskatuilla maissihiutaleilla, ja suklaasta leikatuilla lastuilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti