Kakku
200g maidotonta margarinia ( keiju 70% sininen )
2 dl sokeria
3 munaa vatkattuna
3,5 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhoja
hyppysillinen suolaa
170 g sulatettua, jäähdytettyä maidotonta suklaatia
Kuorrutus
225 g tummaa maidotonta suklaatia paloina
225 g maidotonta margariinia
½ tl vanilijasokeria
Sulata suklaati mikrossa, posliini astiassa, vajaa 2 min.
( suklaa polttaa muoviastian puhki. Palaa helposti, kun pitää mikrossa liian pitkää.
Jos jää könttiseksi, ota astia pois mikrosta, ja hämmentele, liukenee kyllä sekaan. )
Voi tehdä myös kattilassa.
Hämmennä margariini ja vanilijasokeri suklaan sekaan, ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Kuumenna uuni 200 C astetta. Voitele kakkuvuoka, ja korppujauhoita sisäpuoli.
Laita margariini ja sokeri kulhoon, ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa munat vähitellen, jauhojen kanssa vuorotellen sekaan. ( yhdistä kuivat aineet ensin yhteen. ) Lisää sulatettu jäähdytetty suklaati taikinaan.
Kaada vuokaan, ja laita uuniin. n. 30 - 35 min. Kokeile tikulla kypsyyttä.
Kumoa jäähtymään.
Halkaise jäähtynyt kakku, kostuta mehulla tai limsalla. Laita aprikoosihilloa väliin, ja vähän kuorrutus ainetta.
Levitä loppu kuorrutteesta päälle ja sivuille. Ripottele tomusokeria päälle ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti