Translate

perjantai 6. joulukuuta 2013

NYT TARVITAAN VOIMIA

Kyllä kun taas koetellaan.

Vanhempani ovat yli 70 vuotiaita. Isällä diabetes, sepelvaltimotauti ja alzheimer.
Äidiltä oli 15 vuotta sitten sarkooma kyynärtaipeessa. Häneltä leikattiin kaulavaltimon tukketuma 2v sitten, tia kohtauksen jälkeen. Ei meinannut toipua millään.
Vaikea diabetes, sydämmen vajaatoiminta ja kihti vaikeuttaa vielä elämistä. Kaulavaltimoleikkauksesta kun oli selvinnyt, puoli vuotta siintä oli aivojen verisuoni pullistuman leikkaus. Siintä toipuminen oli helpompaa, kun edellinen leikkaus.

Nyt eilen kävi saamassa tiedon, että kielessä on syöpä. Euron kolikon kokoinen patti. Leuan sivussa jokin patti joka myös poistetaan. Ensiviikolla leikataan, ja 6 viikkoa tulee hoitoa lisänä. Ikinä ei ole polttanut tupakkaa, ja alkoholin käyttö on ollut olematonta.

Äiti on nyt neljäs ihminen, jonka tunnen vuoden sisällä jolla on suusyöpä. Äiti on nyt ihan masentunut, ja pelkää hoitoja, kun jokaisella on palanut suu. Onneksi ennuste on kuulema hyvä.Pitää toivoa että kunto kestää.

On oltava itse vahva, että pystyn tsemppaamaan äitiä eteen päin.

Kävin itse eilen orttopedilla, kuuntelemassa kuvauksien tuloksia. Olihan siellä vaikka mitä. Mutta en nyt pysty keskittymään itseeni. Olkapäihin ja polviin sain ensialkuun kortisonipiikit. Eipä tarvinnut yöllä nukkua, kun toinen olkapää ja polvi oli niin hillittömän kipeä.

No nyt odotetaan leikkauspäivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti