Translate

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

PERUNAMUUSSI, SAVUKIRJOLOHI, SPAGETTI, BROILERIVUOKA, OMENAPIIRAKKA

Tässä muutama ruoka - annos, tehtynä raaka - aineista joista en tule sairaaksi. Koko perhe syö samaa ruokaa. Toisilla perheenjäsenillä on vaan omat lisukkeet, juomat ja leivät.

Savukirjolohi: Kirjolohi oli n.1,300g painava. Suolauksen jälkeen, savupöntöön savustumaan n. 45min.
Muussi: Jauhoiset perunat keitetty kypsäksi, muussatu vatkaimella, lisätty suolaa,
 keiju kasvirasvalevitettä nokare (70% sininen purkki), lämmitetty kauramaito lopuksi vatkattu sekaan.
Kananmuna 8min.
Keräsalaatti, suolakurkku, tuorekurkku.

Vihannekset ja hedelmät ovat niin vaikeita, kun raakana ei kestä syödä oikein mitään.
Kaikki ruoka ohjelmat ja reseptit ovat aina, ns.normaaleille ruokailijoille. Koita sitten keksiä tilalle itselle käyviä ruoka - aineita. Luovuus on avainasemassa.
Spagettikastike: 400 g jauhelihaa ja 1 sipuli ruskistettu ensin. Joukkoon lisätty tomaattimurska, mustaapippuria ja suola. Haudutettu n 30 min.
Spagettia keitetty iso kattilallinen ohjeen mukaan.                                                                    
Broilerivuoka: Eiliset keitetyt spagetit, loput kypsät bgoilerin palat, pakastepaprika ja suola sekoitettu keskenään. Laitettu uuni vuokaan.
 Munamaito on tehty kauramaitoon johon on sekoitettu 3 kpl kananmunia. 
Kaikki ainekset sekaisin vuokaan ja uuniin n. 1h.

Hyvin maistuu ruoka muille perheenjäsenillekkin. Kauramaidon makua ei enää edes huomaa ruuassa tai leivonnaisissa. 
Omenapiirakka: 200g keiju kasvirasvalevitettä 70% ( sininen purkki )
1 ½ dl sokeria                                
1 muna                                           
1 dl perunajauhoja                          
3 dl vehnäjauhoja                           
1 tl leivinjauhetta                             
Lisäksi kotitekoista omenahilloa, johon ei ole lisätty mitään muita aineita, tai mehua sekaan niin kuin yleensä kaupan hyllyltä on ostettaessa.
Margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Kuivat aineet sekaisin keskenään. Vatkaa varovasti vaahdon joukkoon.
Puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Omenahilloa väliin mieleinen määrä. Loppu jääkaappi kylmä taikina kaulitaan kanneksi piirakkaan. Uuniin n. 25 - 30 min. (Kannattaa tarkistaa onko pohja kypsä.)

Tänään ja eilen tällaisia syömisiä, mitähän sitä huomiseksi keksisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti