Translate

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

MAANANTAINA On Monday


Maanantaina taas lintuja katselemaan, nyt vaihteeksi metsään. Matkalla näimme, että meidän paras lintu-, ötökkä- ja perhospelto oli musta kulotuksen jäljiltä.
Ei taida tähän pellolle, tänä kesänä tulla ruisrääkkä huutelemaan. Karttaperhosia on varmaan turha tulla etsimään tähän paikkaan. Tuleekohan tähän viljapelto, vai miksi vuosikausia luonnontilassa ollut pelto kulotetaan?


Ajoimme autolla muutama kilometri eteenpäin, ja jätimme se tien sivuun parkkiin. Kamerat ja kiikari mukaan.
Kävelimme kylmässä tuulessa hakkuuaukion poikki, ja pääsimme metsän suojaan. Suon reunassa oli kerällä kyy. Pakko on alkaa katsomaan mihinkä astuu, ainakin jos jalassa on vain lenkkarit.

 Punkki tarkastukset on taas myös muistettava tehdä!

Kävelimme metsätietä tien päähän, ja jatkoimme metsän puolelle. Poika meni edellä, minä keskellä ja isäntä perässä. Katselimme isoja linnun pötköjä maassa. Lintuja on mutta missä!

Kaikkien katseet harhaili metsää sivuilta, mutta eteen jäi katsomatta.
Muutaman metrin päässä oli tuuhea kuusi. Poika on melkein kuusen kohdalla, kun maasta nousi siivilleen iso metsäkanalintu! Naaras metso säikäytti meidät kunnolla!! Katselimme kun lintu lensi alapuolella olevaan metsikköön. Kaukana puussa näkyi toinen lintu.
Samassa vasemmalla puolella, kallion takana lensi pienempi metsäkanalintu. Näytti pyyltä.
 Mitä tehdään, kumman perään mennään! Pyy näytti menevän lähelle, joten sen perään. Lintua ei kuitenkaan kallion takana olevilla puilla näkynyt.
Sen sijaan maa oli aivan täynnä hirvien jätöksiä ja sorkkien jälkiä! Tänne on tultava hirviä tarkkailemaan;-)

 Niin se on, että kun jotakin lintua ei etsi, se ilmestyy esiin. Nyt sain listaani metson;-))


Muurahaisia piti vielä kuvata. Miehet puhuivat, että muurahaiset ruiskuttavat muurahaishappoa, kun niitä koittaa kuvata läheltä. En minä mitään nähnyt! Mutta kun sain kuvattua, katselin kameraani. Linssi ja koko kamera oli ihan nesteen peitossa!!  Toivottavasti kamaralle ei käy mitään. Pyyhin sen puhtaaksi muurahaishaposta.

 Autolle kävellessä, hakkuuaukion toisessa reunassa lensi jokin iso lintu hitaasti. Takaapäin nähtynä, lintua ei pysty sanomaan mikä se oli.

Piristävää oli taas olla metsässä.

12 kommenttia:

 1. Olipa teillä melkonen retki! Tuo kyy kauhistutti, onneksi niitä ei ollut lisää! Upeaa, että isoja lintuja löytyy vielä! Meilläpäin niiden määrä on kovin vähentynyt, ennen meillä isäntä niitä metsästi, nykyään hän menee metsään metsästämään kokemuksia ja niin on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvat nousi pystyyn, kun nähtiin kyy. Umpimetsässä ja suolla, ei uskalla enää mennä katsomatta jalkoihinsa. Metsäkanalintuja on alueella, mutta kun puut viedään pois niiden olinpaikoista. Kokemuksien metsästys metsässä onkin ihan parasta;-)

   Poista
 2. Hienoja kuvia, vaikka itseasiassa en pidä kyistä enkä muurahaisista enkä ehkä kulotuksestakaan tässä tapauksessa. :D
  Täällä on maa tänäkin aamuna ihan valkea ja lisää lunta tulee koko ajan. Tuskin teilläkään ihana kevätsää on. Mukavaa torstaita silti! :)
  Meillä viljellään Sungold-kirsikkatomaattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummallista ilmaa! Vettä, lunta, räntää ja auringonpaistetta. Ajeltiin lintureissulta merenrannalta, ja välillä lunta tuli niin paljon, että sitä jäi tielle. Onneksi meillä satoi vettä. Merenrannassa oli järkyttävä tuuli. Auton mittari näytti + 6°C. En istutanut mitään siemeniä. Ostan valmiita taimia puutarhalta. Pihoja pitäisi päästä laittamaan, mutta kun on vielä niin kylmää.

   Poista
 3. Hi Anne.

  Beautiful nature.
  Nice snake also taken.

  Groettie from Patricia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Serpents need to be careful when walking in nature. Do you have poisonous snakes there? Greetings

   Poista
 4. Kyllä metsäretket on jännittäviä. Koskaan ei tiedä mitä eteen tulee.

  VastaaPoista
 5. Gostei imenso das imagens, em especial com a da cobra!...
  Eu acho que teria fugido... sem conseguir tirar a foto!... :-D Mas eu não sou exemplo!... :-)
  As florestas proporcionam um nunca mais acabar de excelentes registos fotográficos...
  Beijinhos
  Ana

  VastaaPoista
 6. The snake on such a beautiful walk I would not like to meet. I am afraid of them. Regards.

  VastaaPoista