Translate

tiistai 5. elokuuta 2014

MATKAPÄIVÄT 1 PV JA 2 PV

Vihdoin ja viimein koitti, isännän kesäloma, ja päästiin yli vuoden odottelun jälkeen lähtemään Lappiin.
 Ensinmäisen päivän ajomatkaa kertyi n. 600km. Kohteena oli Oulu, ja Eden.

Menomatkalla, syötiin eväitä pienen lammen vieressä. Lammella uiskenteli joutsenperhe, kahden poikasen kanssa. Autoliikenne oli aikamoinen, ja kaikenlaisia uhkarohkeita kuskeja kovasti liikenteessä.


Viimein muutaman kovan veisadekuuron, ja 7 h ajon jälkeen oltiin perillä Oulun Eedenissä.
Sisään kirjautuminen, tavarat esille laukusta, ja uimaan lähtö. Mikä sen kivempaa, kuin lämmin sauna, ja hierovissa suihkuissa oleminen.

Jaahas, taas koirat ja allergikot kulkevat ja oleskelevat samoissa tiloissa! Kysyttiin paluumatkalle, saako huoneen paikasta, jossa käytävillä ei tarvitse väistellä koiria. Ei kuulema onnistu. Koirat on majoittuneet toisiin huoneisiin, josta ei ole vaikutusta allergiselle. Hengittäminen, ja allergiat on muutenkin niin vaikeaa, ettei koirien karvoja enää tarvita.

Käytävällä kulkeva kokolattiamatto, on muutenkin niin tunkkainen ja roskainen.


Meillä oli standard huone vartattu kahdelle aikuiselle, ja yhdelle nuorelle. Nuorelle oli varattu pieni kolo, levitettävästä sohvasta. Nuori on sen verran iso, että pieni äiti joutui nukkumaan tässä sängyssä. Eihän tuollaisessa sängyssä tullut nukkumisesta mitään, joten piti kesken yötä käydä nykimässä isäntä hereille, vaihtamaan paikkaa minun kanssa.


Niin, se kylpylässä käynti. Ollaan nyt 5 vuotta, käyty Lappiin mennessä, mennen tullen yöpymässä Eedenissä.

 Nyt sovittiin, että oli viimeinen kerta kun tänne tullaan. Paikka on kyllä jäänyt pahasti jälkeen, kunnon puolesta.
 Kolmen vuoden ajan, naisten pukuhuoneeseen, ja pesuhuoneeseen ei oikein haluaisi mennä. Ovelta asti haisee huoneessa kakka! Kun sitten pääset pesuhuoneeseen, ruskean harmaat kakka kikkareet pyörii ihmisten jaloissa. Koita sitten väistellä!

 Nyt tänä vuonna, miesten pukuhuoneessa, ja pesuhuoneessa oli samat ongelmat. Paikallinen mies oli puhunut, että kerran lauteillakin oli ollut kakka kikkara. Missään muissa kylpylöissä ei vastaavaa ole ollut. Paras ja puhtain lattia on aamulla, heti 8 jälkeen. Silloin pukuhuone ja pesuhuone on puhdas.

Tiesitkö, jos ostat lasillisen vettä, aularavintolasta, pieni lasi maksaa 2,5€ ja iso lasi 3,5€, mutta jos syöt ravintolassa, vesi sisältyy hintaan.


Tulopäivänä parkkipaikat on niin täyteen, että hyvä kun autolle löytyy paikka. Aamuisin tilaa on enemmin, kun rannalla uiskentelevien autot ei vie tilaa, hotellin parkissa.


Huonosti nukutun yön jälkeen matka jatkuu. Ensin käydään Kemin Prismassa, ostamassa ruokatarviketta. Tullaan yleensä sen verran myöhään perille, ettei paikallinen kauppa ole enää auki.


Kemistä lähdettäessä, pakollinen meno paikka on Haaparanta. Mennessä on pakko käydä, isossa karkkikaupassa ostamassa karkkeja.


Ensinmäinen julkkis bongaus oli Candy Worldin kassalla, kun Matti Nykänen oli uuden tyttöystävänsä kanssa karkkiostoksilla. ( Eivät olleet vielä menneet naimisiin, kun nähtiin heidät.)


                                                    Tässä kuvailtiin lintuja.


                                       Jokainen osti karkkeja yli kahden viikon tarpeisiin.


                Karkkeja on ihan hirveästi karkkikaupassa, mutta ei oikein mitään minulle.


Isäntä kahmi karkkeja yli kilon verran. Irtokarkkejen ostaminen on helppoa, kun punnitus tapahtuu kassalla. Onneksi liikkeessä kelpaa myös eurot.


                                                                 Pojan pez ostokset.


                                              Pekoonin makuisia sipsejä, oli pakko saada.


                                                                    Hyviä ovat.


                          3l limsapullojen hinta ei päätä huimannut. Saisipa suomestakin samanlaisia.


Täysi laatikollinen limsoja maksoi n.13€


Haaparannasta matka jatkui. Pakollisia pysähtymisiä oli napapiirillä oleva liike, jossa myydään kaikkea kivaa. Täältä on pakko ostaa aina muutamat t-paidat.Seuraava pysähdyspaikka on Korpikosken kioski. Vuosi on nyt odoteltu, että pääsee maistamaan poroburgeria.


Joen toisella puolella on Ruotsi. Yksi kalastaja oli koskella heittelemässä.


                                                                 Pellon infotaulu.


                                                         Siinä se nyt on, poroburgeri.


Onnistui kerralla tilaaminen, ettei tarvinut viedä pois. Hankalaa saada jotakin syömistä ilman jotakin, mitä ei voi syödä. Yleensä saa käydä vaihtamassa, kun tulee väärin tehty. Hyvää oli, vaikka vähän liian kauan kypsytetty pihvi.


 Pitkän istumisen ja ajamisen jälkeen, oltiin vähän ennen 18 perillä. Saman tien kun autosta pääsi ulos, mieletön parvi polttiaisia, ja paarmoja oli kimpussa. Avaimen kanssa meinasi olla hankalaa, mutta onneksi ystävälliset ihmiset auttoivat, että päästiin huoneistoon sisälle. Kaikki kamat sisälle, ja saunan lämmitykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti