Translate

maanantai 11. heinäkuuta 2016

PORO ON KAIKKIEN KAVERI reindeer is everyone's friendLomareissu alkoi eilen. Puolivälissä matkaa, 8h ajon jälkeen, oltiin Oulussa kylpylässä yötä.  Yö meni surkeasti. Kukaan meistä ei pystynyt nukkumaan, kun huone oli kuin huonosti lämmitetty sauna! Minä olin astman kanssa pulassa, kun happea ei ollut tarpeeksi. Allergiahuoneesta pölyt oli jätetty pyyhkimättä isolta osalta. Oli hirveä helpotus, kun lähdettiin aamulla 9 jatkamaan matkaa.

Kemissä ollaan aina käyty ruokaostoksilla, niin tälläkin kertaa. Kaupassa vierähti aika paljon aikaa. Onneksi Kemistä ei ole pitkä matka Haaparantaan.

Haaparannassa pakollinen käynti Candy World kaupassa. Koko alkukesä ollaan odotettu limsan ja karkkien ostoa. Nyt on molempia monen päivän ostokset. Pitäisi piisata! Candy Word on kiva paikka, ja onneksi siellä voi maksa myös euroilla.

Haaparannan käynnin jälkeen käytiin Tornion abc:llä syömässä. Minäkin sain heti oikein tehdyn pizzan.

Liikennettä oli aika runsaasti. Hidasta ajoa, kun toiset autoilijat ajavat 100km alueella 70 km/h! Ihan joka paikassa ei pääse ohittamaan turvallisesti, niinpä ajetaan körötellään pitkiä matkoja hitaan perässä.
Moottoripyöriä ja asuntoautoja tuli paljon vastaan, ihan koko päivän. Se on loma monella muullakin nyt.

Vähän Karungin jälkeen näkyi ensinmäinen poro! Matka tuntui kestävän iäisyyden! Ehkä siksi kun kaikki oltiin niin väsyneitä. Korpikosken kioskilta piti ehdottomasti saada poroburgerit. Kolariin saavuttiin vihdoin viimein. Siintä auton nokka kohti Yllästä. Tiellä näkyi paljon poroja, ja niiden läjiä tiellä.  Perillä Äkäslompolossa oltiin 8h ajon jälkeen. Onneksi vettä satoi hetken aikaa, vasta ennen Äkäslompoloa.

Luulen että ensiyönä uni maittaa kaikille. Kotimieheksi jäi anoppi. Kiitos hänelle.


8 kommenttia:

 1. Hi Anne.

  Beautiful pictures of the reindeer.

  Greetings from Patricia.

  VastaaPoista
 2. Onpa teillä reissulla mittaa... Upeita lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Reissulla on mittaa, se vaan tuppaa menemään hyvin äkkiä.

   Poista
 3. Travel tired, but after reaching the destination is a joy. You can also see something interesting, like you did you see reindeer. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Giga Hello! You're right, traveling sees a lot of what you do not see at home. It's good to get out from the daily grind, and have a decent holiday. It is quite cope again in a different way in everyday life.Greetings

   Poista