Translate

tiistai 5. heinäkuuta 2016

LINNUNMUNA bird's egg
                 Maasta löytyi tämä kuoriutumaton, sormenpään kokoinen pikkuinen linnunmuna.

                                               Tunnistaako kukaan, minkä linnunmuna se on?

11 kommenttia:

 1. Hi Anne

  It's always fun to see the several big and color of the eggs from the birds.

  Groettie from Patricia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello, Patricia. This bird's egg was a little finger-sized head. It would be nice to know what the bird has laid eggs egg. Greetings

   Poista
 2. Meillä oli tippunut puuvaraston lattialle hiukan tuollaisen näköinen munankuoren puolikas, se oli haarapääskyn muna. Meillä asustaa muutama pari niitä ja tekevät pesän aina puuvaraston sisälle kattoparrujen suojaan kissoilta - yksi vauva oli kai jo kuoriutunut. Niiden lentoa on huikea katsella, puuvarastoon on liukuovat ja maavaraa noin 50-60 cm, kun ovet ovat kiinni, huimalla vauhdilla ne lentävät ovien alta, alueen pidämme aina vapaana ettei tule linnuille ikäviä kolareita. Meillä on vuosikausia jo isomummun aikoina pesinyt tervapääskyt myös, niiden lentonäytöksiä on hieno katsella ja kuunnella niiden kirkumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saila. Haarapääskyn kirkumista on ihana kuunnella. Muistatko minkä kokosia munan kuoret olivat? Tämä löytyi pudonneesta pesästä, joka oli tehty heinistä ja höyhenistä. Kokoa tällä munalla on pikkurillin pään verran. Kun sen kasasi, siintä tuli ihan pyöreä muna. On nämä niin mielenkiintoisia;-))

   Poista
  2. Munat olivat juuri tuon kokoisia kuin kuvailit!

   Poista
 3. Saila tuossa jo tunnistikin linnun:)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Pieni on:-) Hyvä kun kipeillä sormilla sai käsileltyä. Terkkuja

   Poista