Translate

maanantai 4. heinäkuuta 2016

AUUTTSSS!!!


Raivasin remonttikohteessa pihaa. Otin yhdestä saavista muovipusseja pois. Muovipussien alla oli halkojen kuljetukseen tarkoitettu isompi tyhjä säkki.

 Sain otettua päällimäisiä muovipusseja pois, kun yhtäkkiä minua pisti käsineen lävitse oikean käden rystysiin, ja samantien saman käden kyynärpäähän.
 Ampiaisia rupesi pyörimään minun ympärillä laumana. Heitin pussit maahan kiireesti, ja juoksin sadatellen äkkiä sisään ja vedin ulko-oven perässä kiinni.


Sisällä äkkiä kaksi kortisonitablettia suuhun, ja molempia kohtia vuoronperään kylmän veden alle.

Pahus kun sattui! Pelkäsin koska nielu alkaa turpoamaan, kun olen niin allerginen kaikille.

Pidin aikani pistoskohtia vedessä, ja menin ovelle katsomaan tilannetta.
 Isäntä oli kömpinyt katolta pois, ja nosteli pitkän kepin avulla tyhjää halkokassia pois saavista. Ampiaiset lenteli edes takaisin paikalla.
Halkopussin hän nosti pihasta pois halkoliiterin taakse.

 Pussista tippui tämä toukkia täynnä oleva ampaisen pesä.


Että pitikin mennä raivaamaan tuollaista kohtaa, ilman suojaavia vaatteita! Olen joutunut hyttysten takia pitämään helteessä tuulipukua päällä, mutta nyt olin vain t-paidassa ja tuulihousuissa pihassa. Ei tullut mieleenkään, että iso ampiaispesä on saavissa olevassa pussissa.

Pistokset ei onneksi turvottanut nielua, mutta pistoskohdat ovat punaisia ja kuumia.
 Olen laittanut lääkäriltä saamaani kortisonivoidetta niihin. Allergialääkkeet menevät vakiona ympäri vuoden.
 Eilen en ottanut kortisonia, kun meinasin että pelkkä voide auttaa. Mutta ei auta. Kyynärpään pistoskohta on tulipunainen, ja alue on levinnyt.
 Tulehtunut alue on nyt puolen kämmenen mittainen. Käsi on myös kyynärpäästä asti turvoksissa. Pakko on käyttää kortisonitabletteja.

Tästä on muutama vuosi aikaa, kun sain metsässä monta pistosta jalkoihin, kun astuin pesän päälle. Silloin pistoskohtien paraneminen kesti reilusti yli kuukauden. Jäjet lähtivät iholta vasta parin kuukauden jälkeen.

10 kommenttia:

 1. Voi miten kurja juttu! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Onneksi ei käynyt pahemmin!
  Minä inhoan ampiaisia. Meillä Italiassa muuten painettiin ampiaisenpistokohtaan ammoniakkipuhdistusainetta ja se auttoi huomattavasti kipua ja turvotusta vastaan. Mutta älkää kukaan kokeilko tätä kysymättä ensin lääkäriltä onko se järkevää ja turvallista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pelkään ampiaisen,mehiläisen ja kimalaisen pistosta.Kuljetin vuosia piikkiä mukana, mutta nyt on ollut vaan kortisonit aina mukana. Ampiaiset on ihan hyviä olemassa, pölytys hommissa, mutta kun ne tulevat paikkoihin missä niiden ei haluaisi olla. Jännä hoitokeino. Se on varmaan siellä todettu hyväksi keinoksi ampiaisenpistoon. Terkkuja

   Poista
 3. Kesäisin ei enää uskalla kävellä ilman kenkiä nurmikolla. Heti on joku pistämässä ja jalka turpoaa. Ja lapsena sentään juostiin sänkipellollakin ilman kenkiä. Eikä mitään ongelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei uskalla tosiaan ulkona kävellä paljain jaloin. Oliko näitä kaikenlaisia pistäviä ötököitä silloin niin paljoa, vai eikö sitä vaan muista enää. Se on vaan pidettävä kengät jalassa, ja koitettava katsoa tarkemmin mihinkä kätensä pistää. Hyviä kuvaushetkiä.

   Poista
 4. Oh dear, i hope you are better, now !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The hand is still swollen. But the inflamed section is slightly reduced. Itching is moderate. Is not this make it easier medicines and with time. Lots of Greetings

   Poista
 5. Huh mikä kokemus ja uskon että koit kauhun hetkiä, onneksi nielu ei alkanut turvottelemaan! Oikein kylmät väreet menivät kun luin kirjoituksesi, ampiaisissa on niin paljon voimaa kun yhdessä käyvät kimppuun! Toivottavasti pistokohdat pian paranevat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivoisi ettei, ikinä pistä mikään. Mutta välillä vaan käy vahinkoja. On pidettävä aina mukana lääkkeet. Hirvittää aina jos joku pistää,mutta sisällekkään ei voi jäädä, kun on aina tottunut luonnossa liikkumaan. Pistoskohdat häipyy ajan kanssa pois. Kortisoni onneksi tuntuu auttavan.(Minun iholla jäljet kestää kauan) Terkkuja, ja rapsutuksia kisuille.

   Poista