Translate

perjantai 29. marraskuuta 2013

PEKONIPIIRAKKA




                                                         Pohja: 200g vehnäjauhoja
                                                                    vähän suolaa
                                                                   100 g juoksevaa maidotonta margariinia
                                                                   2 - 3 rkl kylmää vettä

Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Lisää margariini.

Sekoita rasva tasaisesti jauhoihin, kunnes seos on murumaista. ( olen tehnyt vatkaimella)

Lisää vettä, kunnes seos on taikinamaista.

Painele taikina kevyesti kasaan, ja laita vähäksi aikaa kylmään.

                                                        Täyte: 175g pekonia
                                                                  2.5dl kauramaitoa
                                                                  2 munaa vatkattuna
                                                                  suolaa ja pippuria, jos pystyy käyttämään

Kauli taikina, ja painele se piirasvuokaan. Esipaista vähän aikaa. ( kannattaa laittaa painoksi päälle jotakin)

Valmista täyte, Paista pekoni rapeaksi. Murenna tai leikkaa pekoni palasiksi.

Vatkaa munat ja kauramaito kulhossa. Lisää suola (ja pippuri) maun mukaan.

Levitä pekoninpalat piirakan päälle, ja kaada munakauramaito niiden päälle.

Paista 180 C asteessa n. 30 - 35 min, kunnes täyte on kiinteää ja kullanruskeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti