Luonto, valokuvaus, suunnistus, taiteen tekeminen, linnut, ötökät, puutarha, kalastus, ruoka-allegisen ruokaohjeita.
Translate
perjantai 29. marraskuuta 2013
PEKONIPIIRAKKA
Pohja: 200g vehnäjauhoja
vähän suolaa
100 g juoksevaa maidotonta margariinia
2 - 3 rkl kylmää vettä
Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Lisää margariini.
Sekoita rasva tasaisesti jauhoihin, kunnes seos on murumaista. ( olen tehnyt vatkaimella)
Lisää vettä, kunnes seos on taikinamaista.
Painele taikina kevyesti kasaan, ja laita vähäksi aikaa kylmään.
Täyte: 175g pekonia
2.5dl kauramaitoa
2 munaa vatkattuna
suolaa ja pippuria, jos pystyy käyttämään
Kauli taikina, ja painele se piirasvuokaan. Esipaista vähän aikaa. ( kannattaa laittaa painoksi päälle jotakin)
Valmista täyte, Paista pekoni rapeaksi. Murenna tai leikkaa pekoni palasiksi.
Vatkaa munat ja kauramaito kulhossa. Lisää suola (ja pippuri) maun mukaan.
Levitä pekoninpalat piirakan päälle, ja kaada munakauramaito niiden päälle.
Paista 180 C asteessa n. 30 - 35 min, kunnes täyte on kiinteää ja kullanruskeaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti