Translate

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

KEITETYT LIHAPULLAT

Ruoka-aine allergian kanssa, on taas hyvin vaikeaa. Joka syksy on sama juttu, tulee kipeäksi ruoka-aineesta, jota on voinut talvella ja kesällä syödä. 
Nyt saa olla tosi tarkkana, mitä pistää suuhunsa. Sipuli kypsennettynäkin tekee tosi sairaan olon. Annas olla, jos isäntä kuorii raakaa sipulia vähän kauempanakin. Sipulin haju menee minulla samantien suuhun. Suu maistuu pitkään ra´alta sipulilta.

 Perjantaina, tein possun ohutleikkeistä kastiketta. Tuli hirveän huono olo lihan hajusta, ja piti päästä raittiiseen ilmaan. Isännän piti laittaa ruoka pois, ja tuulettaa että voin tulla sisälle.

 Tunnin päästä läksimme Kausalaan maatilatorille ostoksille. Sieltä piti rynnätä oksennus kurkussa ulos, kun oma äiti koemaistoi valkosipuli makkaraa. 

Kokeilin ensimmäisen kerran, bataatista isännän tekemää muussia, ja olin hirveän kipeä kaksi päivää.

Allergialääke määrää ei voi vielä yhtään pudottaa. Voi kun tulisi lumet ja pakkaset. Olo helpottaisi kummasti.
Tässä lihapulla ohje:

KEITETYT LIHAPULLAT

Lihapullataikina on tehty kauramaitoon.

Lihapullat muotoillaan valmiiksi lautaselle.

Lämmitä vesi kuumaksi kattilassa, ja lisää lihaliemikuutio tai kaksi veteen.

 Kun liemikuutio on liuennut veteen, lisää varovasti muotoillut lihapullat nesteeseen.

 Vettä on kattilassa sen verran, että lihapullat mahtuvat hyvin olemaan kattilassa.

 Kun lihapullat on kypsiä, ne nouseevat pohjasta pinnalle.

Suurusta kattilassa oleva neste vehnäjauholla, joka on sekoitettu vesitilkkaan toisessa astiassa.

Keitä kastike kypsäksi ja mausta, jos tarvii.

Tarjoile perunoiden tai makaroonin kanssa.

Maku on ihanan pehmeä, eikä närästä, niin kuin paistetut lihapullat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti