Translate

tiistai 6. syyskuuta 2022

TIISTAI Tuesday

 

             Aamulla oli +0.4°C lämmintä. Autojen tuulilasit olivat jäässä. Nyt on +15°C lämmintä.

Kävin hammaslääkärissä. Oli tarkastusaika. Luulin että minulla on paljon korjattavaa hampaissa. Yllätyin, kun hammaslääkäri sanoi, että hampaille ei tarvitse tehdä mitään,-)) Muutamaa hammasta hiottiin, ja purentakiskoa koitettiin korjata. Pitää tilata aika erikoishammaslääkärille purentakiskon takia.

On se jännä juttu, kun hammaslääkärit eivät osaa laittaa leukaniveltä paikalleen! Leukanivelessä on jokin välilevy, joka jää lukkoon. Suu ei aukea kunnolla, ja niveltä painaa koko ajan. Nukkuminen on myös hankalaa.

Pyysin tätä hammaslääkäriä laittamaan nivelen paikoilleen. Hän ei kuulema ole tehnyt koskaan. Minun piti itse näyttää mitä pitää tehdä. Muutaman kerran jälkeen, suu ei auennut lisää. Hoitaja kävi pyytämässä toista hammaslääkäriä paikalle. Sanoin tälle samalle hammaslääkärille, joka minun leukaa käsitteli, paina rystysillä leuan kärjestä alapuolelta eteenpäin. Välilevy meni paikoilleen.  Samalla suu aukeni 6 cm lisää, ja nivelen painon tunne helpotti. Toista hammaslääkäriä ei tarvittu lainkaan. 

Edellisen kerran, saman vaivan takia, olin koekaniini. Neljä hammaslääkäriä katsoi, ja yksi harjoitteli välilevyn paikalleen laittoa.  

11 kommenttia:

 1. That sounds really painful, Anne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It's really disturbing when the jaw joint is constantly pressing and the mouth doesn't open properly. Really easy to put in place.

   Poista
 2. Dearest Anne,
  How quickly the seasons change in your latitude...
  Tomorrow morning I have my teeth cleaning, nothing else.
  Luckily never had any tooth ache my entire life.
  No jaw problems either...
  Hugs,
  Mariette

  VastaaPoista
 3. Yo tengo que pedir cita al dentista, para hacerme una limpieza a fondo de los dientes, aunque me cepillo los dientes con el cepillo eléctrico, de tiempo en tiempo hay que ir al dentista para tener en óptima limpieza los dientes.
  Besos.

  VastaaPoista
 4. Glad you got through at the dentist.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. We get an emergency appointment quickly, but these inspections can only be done after six months. Too long waiting times for a normal dentist visit.

   Poista
 5. Kyllä on kylmää, kun auton ikkuna on jäässä! Minä ajelen polkupyörällä työmatkat. Olen ottanut lapaset käyttöön. Tuollaiset yökiskojutut ja purentavaivat ovat tuttuja juttuja. Ei ole minullekaan suun aukominenkaan helppo juttu :) Tulikin mieleeni, että pitääkin varata hammaslääkäriin tarkistusaika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meneekö sinulla välilevy pois paikoiltaa leukanivelestä? Leuka on tosi inhottavan tuntuinen.

   Poista