Translate

maanantai 11. huhtikuuta 2016

RANNALLA on the beachKolme päivää sitten otettu kuva. Vielä ei veneilykautta ole aloitettu. Suurin osa veneistä on kääntämättä toisin päin.

Lintujen kanssa on pitänyt kiirettä. Parhaimpia katselupaikkoja on olleet; Pellot joissa on isoja vesilätäköitä, ylipursuavat ojat, joen- ja järvien rannat. Lintutorneilla ei oikeastaan ole ollut mitään katseltavaa.

Sunnuntaina toisen järven rannalla uiskenteli 2 uros uiveloa ja 1 naaras uivelo. Koskeloita, telkkiä, kaikenlaisia lokkeja ja metsähanhia. Väsäräkki lenteli edestakaisin. Metsässä huuteli sepelkyyhky, peipposet, punakylkirastaita, harmaapäätikka ja metsäviklo.

Kaikkein hienoita oli katsoa, kun vedestä ja jäänreunoilta kaikki linnut kohosivat yhtäkkiä ilmaan. Katseltiin syytä moiseen, ja huomattiin kuinka merikotka lenteli yläpuolella, aika lähellä. Enhän minä kuvaa saanut, mutta oli sitä kiikarilla mahtava katsella.

Sunnuntaina oli sitruunaperhoset liikenteessä. Aamulla, näin myös tämän vuoden ensinmäisen rusakon pellolla syömässä. Myöhemmin päivällä poika näki 2 rusakkoa.

 30 laulujoutsenta ja 3 kurkea oli yhdellä kylän pelloista lepäilemässä. Metsähanhia on mennyt paljon ylitse. Harmaapäätikkoja on nyt vähän joka paikassa. Niiden huuto kuuluu pitkälle.

 Isoilla järvillä on vielä kunnolla puikkoista jäätä. Mutta lintulammikot voivat sulaa ihan lähipäivänä. Silloin ilmestyy lintuja lisää. Kaikkein eniten odotellaan kahlaajia saapuvaksi.

10 kommenttia:

 1. Je te remercie pour ces belles photos ♥

  GROSSES BISES et bon début de semaine !

  VastaaPoista
 2. Yläkuvassa varsinkin on komea väreily ja heijastus vedenpinnassa! Hieno kuva!

  Lintumaailmassa on nyt kiirettä:) Viime viikolla meille ilmestyi puutarhaan punarinta ja rautiainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi;-)) Ihanaa, kun lintuja tulee koko ajan lisää. Meillä pitää punarinta konserttia pensasaidassa. Sillä on uskomaton ääni.

   Poista
 3. Gorgeous reflections on the water !!
  Greetings

  VastaaPoista
 4. Very nice ! I love the reflections !

  VastaaPoista
 5. Very beautiful these pictures !!!!
  A meow of Sofia

  VastaaPoista