Translate

tiistai 13. tammikuuta 2015

HANKALAA


Piristystä arkeen. On se kumma, kun vatsassa koittaa olla jatkuvasti pieni paniikinpoikanen. Pahinta on öisin, ja kun olet yksin. Äidin pois meno, ja isän asiat pyörivät koko ajan mielessä. Tosi vaikeaa on laittaa äidin vaatteita pois. Isä on onneksi viikon " lomalla", ei tarvitse hänen arkea tehdä, oman lisäksi.
Meidän nuori mies, lukiolainen, reagoi siihen minkälaiset tunteet on näkyvissä äidillä. Onneksi isänsä on vähän rennompi tyyppi, eikä stressaa ja murehdi joka asiaa. Poika on ikävä kyllä perinyt äitinsä herkkyyden. Taiteellisia tyyppejä kun ollaan molemmat. Tunnen tosi huonoa omaatuntoa, kun kaiken maailman asiat pyörii mielessä, eikä pysty toisen asioihin kunnolla syventymään. Mutta ehkä tämäkin tilanne, mikä on nyt, helpottaa jossakin vaiheessa.

Kävin fysioterapeutin toimintakykyarvioinnissa. Olihan kokemus. Ensinmäisenä päivänä, minua väänneltiin, käänneltiin, mittailtiin, testattiin tasapainoa ja kävelyä ym. yli kaksi tuntia. Koko vartalo käytiin läpi. En vaan pysy pystyssä yhdellä jalalla ja kävely vieläkin heittää.

 Olen ihan kipeä, kaikesta painelusta ja passiivisista liikkeistä. Selkänikamat on aina vaivanneet, mutta nyt sai kyllä sellaista painelua, ettei meinaa helpottaa ollenkaan. Kaikkien sormien nivelrikko on vuosia ollut paha, mutta muutaman viime vuoden aikana muuttunut tosi hankalaksi. Sain sormille neuvoja, mm. sormia pitää liikuttaa ettei jäykisty. Kotiaskareet on tullet hankalaksi, tavaroita tippuu käsistä, veitsen ym. käyttäminen sattuu sormiin, ja jatkuva kipu jäytää jatkuvasti.

Seuraavana päivänä kävin mittauttamassa kaularangan toimivuutta, ja samalla sain selälle ja olkapäille jumppaohjeita.

2 kommenttia: