Translate

torstai 27. huhtikuuta 2023

LAUANTAI 22 HUHTIKUUTA 2023 osa 2

 

Olo helpottui sen verran, että päätimme lähteä kalastamaan. Sulaa kalapaikkaa oli hankala löytää. Järvet ovat vielä jäässä, ja monet kosket olivat kaukana. Ostimme luvat netin kautta Palsankoskelle, sinne ei ollut onneksi pitkä ajomatka.

           Vau! Miten kaunis paikka! Koskessa oli tosi paljon vettä, ja se virtasi hurjaa vauhtia.

Vettä ja jäätä oli niin paljon, että kalalle piti mennä kosken toiselle puolelle. Kävelimme ensin vähän matkaa jäistä metsätietä pitkin. Sitten oikaisimme kapean metsäkaistaleen poikki rantaan.

 Mies meni toista kautta, ja oli rannassa ennen kuin minä pääsin metsään. Metsässä oli paksulti lunta, ja paljon kaatuneita isoja kuusia. Olin ihan pulassa, mistä pääsen menemään.

 Koitin väistellä kuusen runkoja, kun yhtäkkiä oikea jalka upposi reiteen asti piilossa olevaan kuoppaan!! Pahus kun sattui, ja pelästytti!! 

Olin niin tiukassa jumissa montussa, että en meinannut millään päästä pois!! Kirosin suureen ääneen, kun koitin vääntää itseäni pois ansasta! Melusin ilmeisesti sen verran äänekkäästi, että isäntäkin tajusi tulla etsimään minua. Onneksi sain itse jotenkin väännettyä itseni lumimontusta pois.

 Mies oli tullut lähemmäksi, ja teki minulle kauemmaksi jälkiä, johin voin astua. Ensin oli kumminkin päästävä ne muutamat metrit, monttujen ja puiden runkojen luota pois. Olipahan rämpimistä!!

                    Rannassa oli onneksi kovaa lunta, jota pitkin pääsi hyvin kulkemaan.

Koskessa vesi virtaa ja kuohuaa paljon. Rantaan oli kerääntynyt aikamoinen vaahtolautta. Näytti siltä, kuin siinä olisi iso kasa kermavaahtoa,-))

                              Isäntä heittelee perhovehkeillä. Minulla oli virveli jolla kalastin.


Tosi kaunista! Kaukana kävelysilta ylittää kosken. Meidän nuorimies meni kalalle, pitkälle rannan toiselle puolelle.

                                Emme menneet miehen kanssa, enää kauemmaksi kalalle.

     Rannat ja polut olivat aivan umpi jäässä. Olit todella hankala kävellä, ja koittaa kalastaa.

Palasimme isännän kanssa, jonkin matkan päässä olevalle laavulle. Minä en enää jaksanut kalastaa. Jumissa ollutta jalkaa koski polven kohdalta.

7 kommenttia:

 1. That doesn't really sound like fun, Anne.

  VastaaPoista
 2. Dearest Anne,
  That is very tricky for walking there in many ways, slipping on the frozen snow and ending up below or into the water...
  You no doubt got some nasty bruises from that sudden fall.
  Hoping it did not spoil your time away from home.
  Hugs,
  Mariette

  VastaaPoista