Luonto, valokuvaus, suunnistus, taiteen tekeminen, linnut, ötökät, puutarha, kalastus, ruoka-allegisen ruokaohjeita.
Translate
keskiviikko 6. kesäkuuta 2018
KAURA SITRUUNA JÄÄDYKE oats lemon frozen
Kyllä harmittaa, kun ei löydy jäätelöä, jota voisi syödä! Nyt on tullut paljon uusia jäätelöitä, jotka periaateessa voisi käydä minulle. Mutta kun niissä on aina jotakin ainetta joka ei käy!! Kaura vanilija jäätelö kyllä käy, on vaan niin mahdottoman makeaa, että tulee ihan ällöttävä olo sen syönnin jälkeen;-(
Olen pitkään meinannut itse kokeilla tehdä jotakin kokeiluja, jos vaikka saisia tehtyä itseä miellyttävän jäätelön tapaisen.
Tähän tuli: 2 kananmunaa
1dl sokeria
2.5dl kaura vispikermaa
ripaus suolaa
½ tl vanilijasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
Erottelin keltuaiset ja valkuaiset. Vatkasin keltuaiset, sokerin ja vanilijasokerin vaahdoksi.
Vatkasin kauravispikerman vaahdoksi. Lisäsin raastetun sitruunankuoren kaurakerman joukkoon.
( Kaurakerma ei mahdottomasti vaahtoa)
Vatkasin valkuaiset ja ripauksen suolaa kovaksi vaahdoksi ( astian voi kääntää ylösalaisin)
Kun kaikki oli saatu vaahdotettua, yhdistin kaikki aineet varovasti yhteen. Massan laitoin astiaan, ja annoin olla pakastimessa n. 5h
Ihan syötävää tästä tuli;-) Pientä säätämistä on vielä. Sokeria laitan seuraavaksi vähemmän, ja lisään sitruunan kuorta. Tarpeeksi monta kertaa kun kokeilen, eiköhän tästä hyvä tule.
Teetkö itse jäätelöä?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Yummy:)) I'm coming:)
VastaaPoista;-))))
PoistaNäyttää makoisalta, mutta ei minusta ole edes yrittämään...
VastaaPoistaOnneksi valmiit jäätelöt soveltuvat minulle, joten kesällä saa nautiskeltua jäätelöstä ilman mitään vaivannäköä ;-)
Ihailen, että jaksat nähdä vaivaa hyvän maun eteen :-)
Mikä maku on suosikkisi? Kiitos, on se kokeiltava kaikenlaista;-)
PoistaNam! :)
VastaaPoista;-))) Kun jaksan, on kokeiltava jotakin muuta.
PoistaHello Anne!
VastaaPoistaMmm...i love ice creams!Yours looks so delicious!
Thank you for sharing the recipe! Enjoy your evening!
Dimi...
Lovely evening Dimi;-) What kind of ice creams do you have there?
PoistaOnpa varsinainen herkku! Mukavaa viikonjatkoa Anne!
VastaaPoistaSitä samaan Saila!
PoistaLook very nice and I think is very delicious but you are not allowed to eat sugar! :))
VastaaPoistaHi Ella! Fortunately, sugar is not wholly prohibited. Fat and salt are bad!
PoistaDear Anne, cooking icecream is not so easy. Since a few days I have an ice-machine too and I'm experimanting as well. I can give you a hint: mind the Brix-value. For icecream stored in a refrigegenerator it should be at 32%. How you can measure the value you can find on the Internet. Instead of eggs you can use locust bean gum!
VastaaPoistaGreetings Kathrin
Thanks the clue Kathrin! Greetings
PoistaHi Anne.
VastaaPoistaIt looks very nice.
Groettie from Patricia.
Thank you very much Patricia;-)
PoistaBom dia, excelente sugestão para saborear o belo sorvete, gosto.
VastaaPoistaContinuação de feliz semana,
AG
Thank you very much AG. Have a nice evening
PoistaAdoro sorvetes, com sabor a baunilha! E o limão deve acrescentar um toque bem especial... que também gosto imenso!
VastaaPoistaConfesso que nunca experimentei fazer em casa, costumo comprar feitos... mas não tem dúvidas, que estes feitos em casa, serão bem mais saudáveis!...
Beijinhos! Continuação de uma deliciosa semana!...
Ana
I will continue to cook;-))
Poista