Translate

perjantai 23. syyskuuta 2016

MUSTA PÄIVÄ black dayPari viikkoa sitten oltiin tulossa, yhdeltä lintutornilta. Ajettiin valtatiellä yhden rekan perässä pitkän matkaa.
Yhdessä vaiheessa, poika huomasi tien vieressä olevalla aukiolla valkohäntäpeuroja. Isäntä ajoi jonkun matkaa eteenpäin, ennen kuin löytyi paikka mistä pääsi auton kääntämään ympäri.

Valkohäntäpeura paikka löytyi, ja auto tiensivuun parkkiin. Komeasarvinen sarvipää katseli meitä epäluuloisena. Vähän matkan päässä toinen söpöläinen tuijotti silmät pyöreinä, kannattaisiko lähteä karkuun. No, karkuunhan ne eläimet lähti. Perässä vilkkui vain niiden valkoiset hännät.

Meillä matka jatkui. Vettä satoi välillä todella kovaa. Oltiin iloisia, kun nähtiin pitkästä aikaa valkohäntäpeuroja.

Ilo haihtui, kun päästiin yhdelle risteysalueelle. Katseltiin jo pitkän matkan päästä, mitä nyt tapahtuu.

Paikalla oli paloautoja, poliisiauto ja ambulanssi. Liikennettä ohjattiin kiertotien kautta eteenpäin. Meidän oli tarkoitus ottaa bensaa tankkiin, joten kurvattiin bensapumpulle.
 Sadan metrin päässä bensa-asemalta näkyi säiliörekka, joka oli poikittain tiellä, hytti ojassa.

 Kyllä säväytti! Onko se sama säiliöauto, jonka perässä ajettiin! Poika etsi kännykästä tietoa onnettomuudesta. Onnettomuus oli käynyt 30 min. aikaisemmin. Henkilöauto ja rekka oli törmänneet, henkilöauton kuljettaja menehtyi.
Hirveä, jos ei oltaisi pysähdytty peuroja kuvaamaan, oltaisiin oltu aika tapahtumahetkellä paikalla!

Rekka ei ollut sama jonka perässä ajettiin, vaan jokin toinen edessäpäin ajanut auto.

Liikenteessä on ollut tosi hurjia tilanteita, kun ollaan ajeltu ympäriinsä. Tuntuu, ettei ihmiset enää välitä liikennesäännöistä! Minä itse, ja minulla on kiire, viis muista!
 Hirvittää kun meidän nuori saa kohta ajokortin. Jospa isännän rauhallinen ajotyyli, olisi tarttunut nuoreen mieheen.

16 kommenttia:

 1. Onpa teillä ollut sattuma matkassa. Kurjaa, että yhä enemmän todella näkee tien päällä ojassa olevia autoja tai lehdistä saa lukea pahoistakin onnettomuuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä on niin mahdottoman kiire aina. Autot on myös nykyään niin tehokkaita. Moni kuski rassaa myös kännykkää ajon aikana. Välillä oikein pelottaa, kun ajaa jonkin auton perässä joka kiemurtelee laidasta laitaan.

   Poista
 2. Enkeli oli matkassa teillä kerta kaikkiaan ja varmasti pysähdytti ajatukset! Liikenteessä tapahtuu niin paljon kaikkea, aistit pitää olla avoimena ja varovainen saa olla. Eniten pelkään nykyään ramppeja, meilläpäin monet autot rampilta tullessaan suorastaan kiilaavat eteen, aina ei ole tilaa väistää toiselle kaistalle ja sitten sydän lyö tuleeko kiilaaja kylkeen vai mennäänkö senttipelillä. Onneksi ei vielä ole pellit kolisseet, eilen meinasi taas, melkein sain pakettiauton kylkeen, mutta sentit riittivät toistaiseksi!

  Kyllä se mietityttää kun nuori lähtee autolla yksin, hyvä esimerkki auttaa, mutta kun tiellä kulkee jos vaikka millaisia kuskeja, varovaisuus ei aina auta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan huomattu sama ramppiajosta. Sieltä tullaan kylkeen, vaikka selvät kolmiot on sivustatulijoilla. Terkkuja

   Poista
 3. Hienot kuvat!

  Monta ikävää onnettomuutta olen itsekin nähnyt tien päällä.

  VastaaPoista
 4. Hi Anne.

  Super nice that you could put the deer in the photo.

  Groettie from Patricia.

  VastaaPoista
 5. Beautiful roe deer and deer.
  Accidents on the road, it's a tragedy.
  Greetings.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey Lucja-Maria! Makes evil see traces of the accident. Best regards

   Poista
 6. I love your black and white images, Anne. I have never ventured into b&w but, prompted by your images, I might do so now!

  Best wishes - - Richard

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey Richard! Sometimes it is nice to loosening the crust with;-)) Happy weekend to you.

   Poista