Translate

tiistai 20. syyskuuta 2016

HANHI SADE geese rain

Jippii! Valkoposkihanhia on saapunut. Hanhien määrä on lisääntynyt reilusti viikon takaisesta. Aamulla käytiin katsastamassa linnut, olisiko joukossa joitakin muita hanhia, mutta ei näkynyt.

 Voi niitä ihmisiä, jotka asuvat näiden hanhien lähettyvillä. Hanhien mekkala oli ihan korvia huumaava! Vieläkin päässä soi kaak kaak! Lintuja lähti lentoon ja laskeutui jatkuvasti lammikkoon. Huiman tuntuista, kun valtavasti hanhia lentää matalalla pään yläpuolella!

Hanhiparvien lisäksi petolinnut on lisääntyneet täällä. Pienet haukat ei varmaan isolle hanhelle voi mitään, mutta merikotka sen sijaan harventaa hanhien määrää. Viikko sitten satuttiin pojan kanssa paikalle, kun merikotka liiteli hanhien päällä, etsien liha-ateriaa. Hanhet nousivat valtavana parvena ylös taivalle, meluten kovasti. Merikotka kierteli paikalla jonkin aikaa, ja lensi sitten pois. Sillä kertaa, se ei saanut saalista.

17 kommenttia:

 1. Oho, mitkä kuvat! :)
  Lehdessä luki juuri että merikotka on laiska saalistaja, joka nappaa mielellään hitaita tai heikkoja saaliseläimiä.
  Kiitos hienoista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. Niinhän se on, että sairaat yksilöt jäävät petojen saaliiksi.

   Poista
 2. Paikoitellen hanhiparvet ovat kai aika mittavia, meilläpäin näkyy joskus vain yksittäisiä! Onneksi hanhien määrä on lisääntynyt kuitenkin ja sen myötä tietenkin petolinnut ja äkäiset maanviljelijät, toki ymmärrän heitäkin! Mutta kauniita lintuja ne ovat kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vuotta sitten täällä oli ihan älyttömästi hanhia, lepäämässä ja ruokailemassa yhdellä pellolla. Pelto oli hanhien jäljiltä huonossa kunnossa. Toisilla pelloilla ihailtiin metsähanhia, kun maanviljelijä ampui lintuja kohden,jotta linnut lähtisivät pois pelloilta. Meistä lintujen ystävistä, on hienoa kun johonkin kokoontuu paljon hanhia. Joka vuosi talon ylitse lentää paljon muuttolintuja.

   Poista
  2. Justiinsa kuin Maaseudun tulevaisuudesta (pari viikkoa vanhasta) että Hollannissa maanviljelijät ovat niin hermostuneet hanhiin että kaasuttavat niitä kuoliaaksi, tuntui pahalta! Eiköhän muitakin keinoja voisi olla?

   Poista
 3. Hoi Anne.

  What fun and pretty much Geese together.

  Groettie von Patricia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Patricia! Geese toiling is a nice track. Really nice-looking, bird is much the same place. Autumn greetings.

   Poista
 4. Hanhiparvet ovat upeita! Viikissä on suuret määrät hanhia ja ne lentävät päivittäin kotini ylitse kauemmas pelloille ja sieltä taas takaisin Viikkiin. Niiden jatkuva kaakatus on minulle syksyn ääni. Sitten kun kaikki hanhet lähtevät, tulee outo hiljaisuus ja tuntuu kuin äänimaisemasta puuttuisi jotakin.
  Parvia kyllä kannattaa tsekata tarkasti, sillä joukossa voi olla jotakin harvinaisempiakin hanhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jotain tosi mahtavaa, kun valtavia parvia hanhia lentää ylitse:-) Hanhia pitää käydä nyt useasti tiirailemassa, jos vaikka sattuisi näkemään jotakin hienoa.

   Poista
 5. How many geese together !!! I've never seen so many !!!!!
  They are very beautiful !!!!!
  A meow of Bilbo

  VastaaPoista
 6. Hi Bilbo! Cats probably would thrive in this place. Cuddles.

  VastaaPoista
 7. Hello Anne,
  So very many geese. Amazing.
  Nice pictures and a funny title.

  Kind regards,
  Marco

  VastaaPoista
 8. The migration of birds has started and then you get these large flocks of geese also opposed. What are much huh. Wonderful to see :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey Helma. Geese have already been a lot of territory, and they are arriving all the time. Today has been reflected in a number of large flocks of Journey. Autumn is an exciting time.

   Poista
 9. Migration is comming! Lovely pics!
  warm greetings,
  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bird migration is in progress. Really exciting time :-))Best regards

   Poista