Translate

torstai 10. maaliskuuta 2016

PILKILLÄ ice fishing


                       Vihdoin ja viimein, oli sellainen hetki, että päästiin käymään pilkillä.


Lunta on jäällä runsaasti. Onneksi moottorikelkkojen, ja muiden kalastajien jälkiä oli jäällä paljon. Muuten olisi joutunut rämpimään syvässä hangessa.


    Pulkka helpottaa tavaroiden kuljettamista. Pilkkireput eivät ole ihan kevyttä kannettavaa.


                         Saarien luonta on aina saanut kalaa. Siispä suuntaamme sinne.


                                              Vanhoja avantoja on paljon saaren ympäristössä.


Isäntä parka! Minun olkapäät eivät kestä kairaamista, joten hän joutuu kairaamaan uusia reikiä tiheään. Yhdessä avannossa ei kauaa viivytä jos kala ei syö.


Pilkkivarusteita. Hyvin käsissä istuvat kynsikkäät, haarukkavapa, liukupilkki ja kärpäsentoukkia. Tosi harvoin tulee käytettyä surviaisia.


Kala ei syö. Kaksi korppia lenteli pään ylitse edestakaisin, pitäen aikamoista mekkalaa. Taitaa olla pesäntekoaika.


Parin tunnin pilkkimisen jälkeen luovutetaan. Kala ei syö keskipäivällä, joten lähdetään pois. Olisi pitänyt tulla aamu- tai iltasyönnille.


                                     Nuorimies keksii lähteä kävelemään kaislikkoon.


Olisi pitänyt mennä mukana. Kaisloja on tiheässä, ja ne ovat niin pitkiä, että poika häviää ihan kokonaan näkyvistä. Rytinä vaan kuuluu, kun hän kävelee kaislojen keskellä.                                                      Hei, viiksitimali näkyvissä!


                               Valtavan pitkän kaislan nuorimises löysi. Pitkälti yli 2m mittaa.


                  Lopuksi kierintää lumihangessa. Pilkkipuku on täynnä siemenhahtuvia.

Tilattiin hyötykasviyhdistykseltä, "Härän Sydän" tomaatin siemeniä, ja perhosniitty siemenseoksen.
Tomaatin siemenet pitää istuttaa lähipäivinä.

10 kommenttia:

 1. What this cool ice fishing !!!!! Are good times !!!!
  A meow of Frida

  VastaaPoista
 2. Ice fishing is a fun form of fishing. In winter, when the lakes are frozen properly, the foot can pass on ice. In general, the ice is done by drilling a hole through which angling can fish. Over thin ice can not go that perish. Greetings:-)

  VastaaPoista
 3. Mukava pilkkiretki teillä. Se on kivaa puuhaa ja samalla saa olla ulkosalla.

  Hieno tuo eka kaislakuva, siinä on kiva tunnelma kun kaislat ovat huiskin haiskin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkkiminen on hauskaa touhua. Yli kaksikymmentä vuotta ravattiin pilkkikisoissa, ja saalista tuli ihan mukavasti. Se on sitten rankkaa touhua. Kävelet ja kuljet etsimässä kalaa, monta tuntia. Aina silloin tällöin sattui löytämään avannon heti, josta kalaa sai. Mutta nyt ei enää paikat kestä, sitä mieluista harrastusta. Hyvä harrastus kalastus on, vaikka ei kilpaillakkaan enää. Kerkeääpähän tarkkailla luontoa.

   Poista
 4. Olen useasti miettinyt, ja nyt rohkaistun kysäisemään, että mitä jos pilkkiin tuleekin iso kala - sellainen, joka ei mahdu avannon reiästä? Kairattu reikä on aina niin pieni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on itselle käynyt muutamia kertoja niin. Kairattu reikä on liian pieni, tai olen pilkkinyt reijästä, jonka jään olen puhkaissut vain kantapäällä. Jos toinen pilkkijä on vieressä, jonka voi pyytää apuun, kairataan reikä kiinni pieneen avantoon. Jos jäätä ei ole enempi kuin käsivarsi, voi kalan myös ottaa kädellä ylös. Olen ollut pilkkikilpailuissa merellä, kun tuttu sai yli 4 kg mateen. Kala ei mahtunut avannosta millään, eikä tutulla ollut nostokoukkua mukana. Annoin oman sohjokauhan hänelle, jonka varren työnsi mateen kitusien väliin. Sai kalan näin pysymään paikoilleen, ja pääsi isontamaan avantoa. Kilpailuissa kun ei saisi auttaa toista kalastajaa. Yleensä iso kala iskee, kun pilkitään ohkaisilla siimoilla. Silloin ollaan varovaisia, ja koitetaan uittaa kalaa, eikä tehdä äkkinäisiä liikkeitä.Toivotaan että kala nousee ylös asti.

   Poista
 5. Beautiful pics !

  Thank you so much Anne !

  I wish you a great week !!!

  VastaaPoista
 6. I love visiting your blog ! Very interesting !

  Thank you Anne !

  Greetings

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much Neila:-)) We have here is so different than you. The great thing is to look to your blog, the views are quite different. Best regards

   Poista