Translate

tiistai 1. maaliskuuta 2016

KOTIPIHAN KUKKIVIA home garden flowering


              Kohta on taas aika, kun kaikki kotipihan hedelmäpuut ja kukat puhkeavat kukkaan.


Viime keväänä päärynäpuu teki uskomattoman paljon kukkia. Niin myös päärynöitäkin tuli ennätysmäärä. Takapihalle on istutettu toinen päärynäpuu, jonka pitäisi tehdä isompia päärynöitä, kuin tämä vanhempi puu.


Tällä tontilla oli istutettuna japaninkvitteni, kun ostettiin tämä paikka kauan aikaa sitten. Sen punaiset kukat ovat ihania. Syksyisin tämä pieni pensas tekee paljon hedelmiä. Niitäkin voisi käyttää hyödyksi, mutta aina ne vaan ovat jääneet pensaaseen.


Norjanangervot kasvavat uskomattoman nopeasti. Tämäkin pensas on pistetty matalaksi monta kertaa. Viimeksi 2014. Nyt se taas valloittaa ulkosaunan seinustan kokonaan.


   Luumupuu on tehnyt leikkauksen jälkeen, muutaman vuoden tauon jälkeen paljon luumuja.

Jännittävää nähdä, miten keltainen luumu, päärynäpuu, kolme uutta omenapuuta, ja aprikoosipuu lähtevät kasvamaan talven jäljiltä. Toiveissa olisi, ettei taas joutuisi ostamaan uutta hedelmäpuuta tilalle.

 Viinirypäleen kasvatus ei sitten onnistu meillä mitenkään. Kahtena kesänä on istutettu seinustalle uudet taimet, mutta aina ne vaan talven aikan kuolee. Yhden tienpäässä meistä, on niin valtavat viinirypäle köynnökset, olleet vuosia. Syksyisin isot tertut roikkuvat autotallin seinustalla.

8 kommenttia:

 1. Ihania ovat kesän kukat ja puut. Oikein iski heti kesäkaipuu nämä nähdessä. Turhan pitkä aika vielä odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että kesään on vielä pitkä aika. Pitäisi vaan osata nauttia tästä lumesta, kun sitä nyt on. Hyvää loppu viikkoa.

   Poista
 2. No snow?????????? Beautiful images Anne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey Bob, there is still a lot of snow. Snow Pictures I put the journal side. This past spring flower pictures from the yard. Congratulations yet, grandfather coming.

   Poista
 3. Beautiful flowers from your garden dear Anne!
  Gorgeous pictures!Have a happy March!
  Dimi...

  VastaaPoista
 4. Great! What a beautiful flower!
  The colors are really super nice. The orange color that pops out of my screen off :-))))
  ***********
  Hienoa! Mikä kaunis kukka!
  Värit ovat todella Super mukava. Oranssi väri, joka ponnahtaa ulos näytön pois :-))))

  VastaaPoista