Luonto, valokuvaus, suunnistus, taiteen tekeminen, linnut, ötökät, puutarha, kalastus, ruoka-allegisen ruokaohjeita.
Translate
perjantai 7. maaliskuuta 2014
MAIDOTON SUKLAA-APPELSIINIKAKKU
Ainekset: 150g juoksevaa maidotonta margariina 1 kokonainen appelsiini kuorineen
2 dl sokeria 1 tl vanilijasokeria
3 munaa 2 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoja 150g sulatettua maidotonta suklaatia
Kuorrutus ja täyte: 150g maidotonta suklaatia 1dl kaurakermaa
100g maidotonta margariinia 1 dl tomusokeria
Kostutus: kahden appelsiinin mehu.
Pese appelsiini lämpimällä vedellä, ja pehmoisella harjalla, kunnolla puhtaaksi. Lohko kuorineen hedelmä ja laita monitoimikoneeseen, ja hienonna massaksi.
Sulata syvässä ruoka lautasessa, ( ei muovi, suklaa sulattaa) 150g suklaatia mikrossa ( varo ettei pala, ei tarvitse pitää kauaa)
Vatkaa juokseva margariini, ja sokeri sekaisin. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaati, ja appelsiini murska.
Kaada taikina voideltuun, ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180C asteessa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. ( Kokeile tikulla kypsyys ) Minun oli uunissa n. 50 min.
Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Pilko ja sulata, suklaa syvässä ruoka lautasessa mikrossa. ( Katso ohjeet yllä)
Lisää margariini, tomusokeri, ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
Puolita kakku. Kostuta kunnolla appelsiineista puristetulla mehulla. Lisää suklaakuorrutetta, ja tasoita. Laita kansiosa päälle. Kostuta se myös samalla tavalla kuin väliosa. Levitä suklaakuorrute päälle, ja sivuille. Koristele runsaasti appelsiinin lohkoilla.
Namskis. Eipä tarvinut säilytellä kakkua, oli hyvää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti