Translate

perjantai 7. maaliskuuta 2014

MAIDOTON SUKLAA-APPELSIINIKAKKU



Ainekset: 150g juoksevaa maidotonta margariina   1 kokonainen appelsiini kuorineen
                2 dl sokeria                                               1 tl vanilijasokeria
                3 munaa                                                    2 tl leivinjauhetta
                4½ dl vehnäjauhoja                                  150g sulatettua maidotonta suklaatia


Kuorrutus ja täyte: 150g maidotonta suklaatia           1dl kaurakermaa
                               100g maidotonta margariinia       1 dl tomusokeria

Kostutus: kahden appelsiinin mehu.

Pese appelsiini lämpimällä vedellä, ja pehmoisella harjalla, kunnolla puhtaaksi. Lohko kuorineen hedelmä ja laita monitoimikoneeseen, ja hienonna massaksi.

Sulata syvässä ruoka lautasessa, ( ei muovi, suklaa sulattaa) 150g suklaatia mikrossa ( varo ettei pala, ei tarvitse pitää kauaa)

Vatkaa juokseva margariini, ja sokeri sekaisin. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu suklaati, ja appelsiini murska.

Kaada taikina voideltuun, ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180C asteessa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. ( Kokeile tikulla kypsyys ) Minun oli uunissa n. 50 min.
Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Pilko ja sulata, suklaa syvässä ruoka lautasessa mikrossa. ( Katso ohjeet yllä)
                                Lisää margariini, tomusokeri, ja kerma. Sekoita tasaiseksi.

Puolita kakku. Kostuta kunnolla appelsiineista puristetulla mehulla. Lisää suklaakuorrutetta, ja tasoita. Laita kansiosa päälle. Kostuta se myös samalla tavalla kuin väliosa. Levitä suklaakuorrute päälle, ja sivuille. Koristele runsaasti appelsiinin lohkoilla.

Namskis. Eipä tarvinut säilytellä kakkua, oli hyvää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti