Translate

maanantai 24. maaliskuuta 2014

HANHIA JA JOUTSENIA

Kaksi päivää ollaan ajettu hanhien perässä. Eiliset erilaiset hanhet, sytyttivät halun nähdä lintuja lisää. On se kivaa kun tulee kevät, ja kaikenlaiset muuttolinnut takaisin.


Talon ylitse lensi aamulla 9 aikaan 14 linnun hanhiparvi, ei saatu selvää mitä olivat, mutta siiven alapuoli ja koko vatsapuoli olivat vaaleat. Iltapäivällä lensi n. 60 hanhea taas meidän talon ylitse, näyttivät metsähanhille.


Kierrettiin kaikki pellot lävitse, joissa eilen oli paljon hanhia ja joutsenia. Yhdellä pellolla näkyi joutsenpari, jolla oli iso haarmaa poikanen mukana, mutta hanhista ei ollut tietoakaan.

Tultiin pellolle, jossa eilen oli mielettömän paljon joutsenia. Joutsenet olivat paikalla, ja niiden seassa näkyi hanhia.
 

Joutsenet pitivät kovaa mekkalaa. Koitettiin mennä hiljaa pellon laitaan, jottei häirittäisi lintuja, mutta kyllä ne huomasivat meidät, päät nousivat kaikilla linnuilla pysty asentoon.


Hanhet näyttivät metsähanhille. Kiikarit jäivät kotia, ei pystynyt sanomaan mitä lajia, ja oliko joukossa joitakin muita hanhia.


Huomenna on varmaan mentävä kiikareiden kanssa katsomaan, vielä hanhet lävitse. Jos vaikka olisi joukkoon eksynyt jokunen muukin laji.


Toivottavasti linnut pysyvät vielä paikoillaan, eikä jatka matkaa. On niitä niin kiva tarkkailla.


Tämä lähi alue on ollut vuosia, hanhien muutto reitillä. Toissa syksynä alueella oli n. 200 000 hanhea.


Joutsenet on ihanan näköisiä. Mutta kun niitä on yhdellä alueella paljon, on ne vielä siistimmän näköisiä.


Lisää erilaisia hanhia, ja muutamia muita lintuja löytyy täältä annenluontopaivakirja.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti