Translate

maanantai 19. elokuuta 2013

RUOKA - ALLERGIA

 Elämä allergisena ja ruoka - allergisena aikuisena on haastavaa. Ensin syöt ja teet mitä haluat, koko aikaisemman elämän. Miten käykään, kun vaikean raskauden jälkeen puhkeaa kaiken maailman allergiat ja astma. Sinut haukutaan päävikaiseksi, kun yht´äkkiä saat outoja oireita.      
 Vaikeaa astmaa, ja huonoa oloa ei saada aisoihin elinympäristöä karsimalla ja lääkityksellä. Onneksi lääkäri keksi testata ruoka-aineita. Seuraa täysi paniikki, et voi syödä tätä ja tuota kun tulet kipeäksi. Ruokavalio muodostuu melkein 2 kk pelkästä keitetystä riisistä ja naturelli broilerin rintaleikkestä. Yksi hyvä puoli koko asiassa oli, että paino putosi 10 kg. Helsingissä allergia - ja astmasairaalassa onneksi pääsin ruokaterapeutille, joka antoi hyviä neuvoja. Eli kokeile ja kokeile, vältä näitä. 

 Olo helpottuu kummasti ruoka-aineita karsimalla ja muuttamisella. Jonkin aikaa menee jotenkin hyvin, ennen kuin alkaa taas huonovointisuus. Elämän ilo katoaa jatkuvan pahoinvointisuuden takia. Järki ei sano, että mene uudestaan ruokaterapeutille. Vihdoinkin tajuan mennä juttusille, selviää että käyttämässäni margariinissa on maitoproteiinia! Missään ei puhuta aikuisen maitoallergiasta. Elimistö ei kestä maitoa ja maitoproteiinia missään tuotteessa. 

 Harmitaa kaupassa käynti, kyllä olisi kiva jos voisi ostaa joskus valmisruokaa. Maitoa, soijaa, pähkinää, purjoa ym. löytyy joka paikasta tai vähintään jotain maustetta jota ei voi käyttää. Kaikki on tehtävä itse. Alussa on ihan sekaisin, ei osaa tehdä ruokaa ja leipoa. Ei keksi käyttää korvaavia tuotteita, ruokaan kuuluvien tilalle. Jossain vaiheessa tulee ahaa elämys, hei voisin käyttää tätä tuotetta tuon sijasta.

 Tässä muutama oma tekemä ruoka, aineksista josta itse en tule sairaaksi: 
saminluontokuvia.blogspot.com

LIHAPIIRAKKA:  vehnäjauho, kauramaito, hiiva, suola. Täytteenä jauheliha ja riisi. 

                                                        
SALAATTI: Lämmisavu kirjolohi, kirjolohenmäti, lehtisalaatti, suolakurkku, tuorekurkku
LASAGNE: Kauramaitoon tehty kananmunakastike, jauheliha porkkana kastike, suola

BROILERILEIKE uunissa, polentamuussi, ilmakuivattukinkku, salaattiPYTTIPANNU:  Makkara, peruna porkkana, suolakurkku
SUKLAAKAKKU: Suklaati maidoton, maidoton margariinikreemi
SYNTTÄRIKAKKU: Sokeritaikina kuorrute
Klikkaa kuvaa, näkyy isompana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti