Translate

sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

SUNNUNTAI Sunday

 


Tänään on tullut sadekuuroja. Vettä tulee hetken aikaa todella paljon.

Menin aamulla lähellä olevalle pururadalle. Tarkoitus oli kävellä sauvakävelyä siellä. Ajoin paikalle, ja huomasin, että vieressä olevalla urheilukentällä oli jotkut isot kisat menossa. 

Niin oli ahdasta, hyvä kun sain auton käännettyä takaisin tulo suuntaan. 

Olin hetken, mihin menisin kävelemään. Päätin lähteä tähän lähelle kotia olevalle pururadalle kävelemään. 

Mutta! En saanut minnekkään autoa. Siellä oli jo kaksi autoa parkissa tienlaidalla. Ei ole todellista! Normaalisti missään ei ole ketään, kun menen ohitse. 

Ei auttanut, kun ajaa autolla vielä eteenpäin. Sain auton yhdelle sivutien alkuun, joka on suljettu kettingillä. Jätin auton siihen, ja lähdin kävelemään hiekkatietä. 

Kävelin niin pitkälle, kun tie päättyi. Eräs nainen oli keräämässä vattuja metsän reunassa. Juttelin hänen kanssa hetken, ja läksin takaisin autolle.

 Pahus, kun en katsonut tien sivuun! Ihan minun vierestä pusikosta lehahti naaras metso lentoon!! 

Menin eteenpäin, ja takaa tuli taas sama auto, joka oli aikaisemmin ohittanut minut. Jälleen sieltä kuski heilautti kättä. Ihmettelin, onko se suunnistus seuran mies. Luultavasti oli. 

Selvisi sekin, miksi joka paikassa näkyi autoja. Suunnistusseura järjesti tänään taas maastopyöräkisat. 

Kävelin kaikkiaan 40 minuuttia rivakasti. Olisin voinut kävellä vielä pidempään, mutta hyvä kun sain tehtyä tämän lenkin tänään. 

Eiköhän niska ja hartiat tule taas kipeäksi tästäkin. 

7 kommenttia:

  1. Dearest Anne,
    That was a busy point where you ended up by surprise.
    Too bad you did not see the female bobcat.
    Hugs,
    Mariette

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. There were a strange amount of people and cars everywhere. It would have been nice to see the female The western Capercaillie (Tetrao urogallus) up close. But when I didn't look to the side, I looked straight ahead.

      Poista
  2. Eikös niska ja hartiat parane sauvakävelyllä? Olen luullut, että sauvakävely auttaa niska- ja hartiakipuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitäisi sen auttaa. Minulla oli vuosia taukoa liikkumisen kanssa. Nyt olen toukokuun alusta asti pakotettu liikkumaan korkean sokerin takia. sokeri arvot nousi niin korkeaksi, että minulle sanottiin pitäisi pistää insuliina. En halua sitä. Äidillä ja isällä oli tosi hankalaa insuliinin kanssa. Olen saanut arvoja ja painoa pudotettua ruokavalion ja liikunnan kanssa. Paikat vaan tulee niin kipeäksi, kun on kaikenlaista nivelvaivaa. Kävelen vanhoilla treeni muistoilla kunnolla käsiä käyttäen ja reippaasti. Ihan ei paikat kestä, mutta kun tiedän mistä kivut ja hankala olo tulee, ei sillä ole väliä. Muutaman päivän päästä on aina helpompaa kun lihakset toipuu. Poreallas on ollut yksi apu lihas ja nivel kipuihin. Kyllä on tosi kiva taas liikkua.

      Poista