Translate

keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

KESKIVIIKKO Wednesday

 

Hiostava ilma, aurinko paistaa. +25°C lämmintä. Eilen illalla myöhään, ukkonen jyrisi ihan päällä! Vettä satoi myös sen verran, että ei tarvinnut kastella puutarhassa.

Metsässä näkyi tänään kypsiä mustikoita,-) 

Kävimme katsomassa, miten hietaneilikka (Dianthus arenarius) kasvusto voi.

On sanottava, että kasvusto voi erittäin huonosti!! Kalliokiipeilijät, pyöräilijät, ja maankaatopaikka, on lähes tuhonneet kasvuston! Jäljellä ei ollut enää kuin muutama mätäs hietaneilikkaa;-((

Miten voi ihmiset olla noin välinpitämättömiä. Tietysti, jos tätä kasvustoa ei ole millään suojeltu, ihmiset ei välttämättä tiedä mikä hietaneilikka on. Hietaneilikka on harvinainen, erittäin uhanalainen, ja rauhoitettu kasvi Suomessa.

Niin paljon harmittaa, jos tuollainen kasvi tuhotaan tuosta paikasta, että laitoin kaupungille viestiä. Kysyin mitä ne tekee kasvin suojelemiseksi. Saa nähdä ottaako kukaan kantaa, vai pitääkö minun vielä olla johonkin toiseen paikkaan yhteydessä.

12 kommenttia:

 1. Dearest Anne,
  Sadly, not all people do care about nature as much as you and I do... Good luck with trying to get attention for its threat for becoming extinct!
  Hugs,
  Mariette

  VastaaPoista
 2. Some people don't care about plants. I hope the city does something.

  VastaaPoista
 3. Hoy hemos alcanzado una temperatura máxima de 43º y toda la semana va a continuar así o con algún grado mal. es inevitable ahora regar las plantas todos los días.
  Espero que la gente tomen conciencia, por la conservación de esa planta y eso también incluye a los poderes públicos.
  Besos.

  VastaaPoista
 4. People are horribly unaware of the damage they do to our environment.

  VastaaPoista
 5. People are unaware of the damage they do to our environment

  VastaaPoista
 6. Uma imagem muito bela e poderosa! As pessoas são inconscientes... ou ignorantes quanto à importância de algumas espécies...
  Beijinhos
  Ana

  VastaaPoista