Translate

maanantai 21. maaliskuuta 2022

SUKLAA chocolate

 

Olen etsinyt vuosia sellaista suklaata, jota minä voisin syödä. Suklaassa ei saa olla maitoa, soijaa, ja pähkinää. Täytesuklaassa, ei voi olla täytteenä, muuta kuin puhdasta vattua. ( Monesti hillojen, ja mehujen sekaan, on laitettu jotakin muuta marjaa sekaan).

 Kauppojan hyllyt notkuvat erilaisista suklaista. Kun katsoo aineita, mitä suklaa sisältää. Siellä lukee, saattaa sisältää pähkinää, maitoa ja soijaa. Tehty samalla linjastolla. SAATTAA! Se voi olla, että suklaassa ei ole mitään, sairaaksi tekevää! Mutta, sitten se voi olla että nielu turpoaa. Kokeilemaan en lähde, on nimittäin ihan hirveää kun nielu turpoaa.

Huomasin netissä tämän merkkisen suklaan. Sivujen mukaan, he valmistavat suklaata, joka voisi käydä myös minulle. Etsin paikallisista liikkeistä suklaata. Ainoa heidän tekemä suklaa, jonka löysin, oli tämä valkoinen suklaa. Pieni levy maksoi 4€.  Hienoa, että joku valmistaa suklaata myös meille allergisille.

Tämä valkoinen suklaa, ei sisällä mitään mitä en voi syödä. Mutta se ei ole minun suklaa. Olen syönyt suklaata todella monta vuotta sitten. Suussa suklaa maistuu pahalle, se on myös hirveän makeaa. Tulipahan kokeiltua. 

Etsin vielä jostakin heidän tumman suklaan, ja kokeilen sen. Jos se ei ole hyvä, olen ilman suklaata, niin kuin tähänkin asti. Leivonnassa voin käyttää kaakaota.

7 kommenttia:

 1. Dearest Anne,
  We use lots of Dutch cocoa, have just ordered again from The Netherlands and it arrives on Wednesday via FedEx.
  In Atlanta I buy the dark chocolate blocks of 80% cocoa content, not sweet and nothing added. That works fine and we only use dark chocolate anyway as all others is more sugar than chocolate and bad for health; allergy or not.
  Good luck in finding your things, we know it is hard.
  Hugs,
  Mariette

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti tumma suklaa maistuu hyvältä, onhan mukavaa joskus nauttia palanen. :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. En oikein välitä makeasta, kun siintä tulee huono olo. Suklaahippu pipareita olisi kiva tehdä.

   Poista
 3. I love high-cocoa chocolate that is rich in polyphenol. Hope you can find the one suitable for your need.

  Yoko

  VastaaPoista