Translate

keskiviikko 12. elokuuta 2020

KANSAN EMÄNNÄN KEITTOKIRJA


                                   Keittokirja vuodelta 1909. Kirjoittanut Alma Forstèn.

                                                                       Eturuokia.

                                                           2. HAILILAATIKKOA.

400 gr silakoita, 600 gr perunoita, 3 kuppia maitoa, 1 sipuli, 1/4 teelusikallista hienonnettua valkopippuria sekä, jos on varaa, 1 muna.

Pese, kuori ja huuhdo perunat hyvin puhtaiksi ja leikkele ne hienoiksi viipaleiksi. Huuhdo muutamassa vedessä kalat ( parempi jos ottaa ruodot pois). Voitele laatikko voilla tahi rasvalla.

 Lado rivi perunaviipaleita pohjalle, niiden päälle kerros kaloja ja jos ne ovat suolattomia, kylvä vähän suolaa sekä pippuria ja hienoksi levyksi leikeltyjä sipulia. Lado sitten taas kerros perunoita ja kaloja kuten äsken ja viimeiseksi kerros perunoita.

Vispilöitse muna hyvästi, seoita se maitoon ja kaada seos laatikkoon perunain ja kalain päälle.
Jos ei ole munia, niin vispilöi vähän vehnäjauhoja maidon sekaan.

 Maukkaammaksi tulee ruoka jos on varaa panna laatikkoon kaiken muun päälle vähän rasvaa tai voita.

3 hengelle. 45-50 penniä

6 kommenttia:

  1. Eipä sitä nykyihminen ole tullut ajatelleeksi, että kananmunat ovat olleet noin arvokkaita!

    VastaaPoista
  2. Dearest Anne,
    It makes us all realize from which humble and basic families we have come.
    Now everything is available to all of us, at (almost) all times.
    Sounds like a very good recipe that still would work today!
    Hugs,
    Mariette

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. At the beginning of the 1900s, food must have been difficult to obtain. I thought there would have been chickens in the houses laying eggs. Apparently this has not been the case. My mother made this kind of food before. If she has received instructions from her own mother, i.e. my grandmother.

      Poista