Luonto, valokuvaus, suunnistus, taiteen tekeminen, linnut, ötökät, puutarha, kalastus, ruoka-allegisen ruokaohjeita.
Translate
tiistai 4. elokuuta 2020
KANSAN EMÄNNÄN KEITTOKIRJA vuodelta 1909
Hauska löytö; Kansan Emännän keittokirja vuodelta 1909 Alma Forstén.
Mielenkiitoisia ruokaohjeita;-))
Eturuokia.
1. Dilli-lihaa
1 kilo juottamatonta vasikan rintalihaa, 1½ litraa vettä, 1 pieni ruokalusikallinen suolaa, 12 maustepippurin jyvää, ½ sipulia, 2 ruokal. voita, 2 pientä ruokalusikallista jauhoja, vähäsen dilliä,
Riko rintaluu. Pane liha tulelle kiehuvaan veteen, pane sekaan mausteet, dillistä ainoastaan varret. Kun liha on pehminnyt, ota se pois ja leikkele kohtuullisen suuriksi paloiksi. Siivilöi liemi. Sekoita voi ja jauhot kattilassa, anna niiden kiehua ja pane sekaan saatua lihalientä vähitellen kunnes kastike on kohtuullisen sakeata. Pane siihen hienoksi leikattuja dillin lehtiä ja anna kaiken kiehua kotvanen. Vie pöytään keitettyjen perunain kanssa.
Huom.! Jos on vähän kermaa panna kastikkeeseen, tulee se sitä paremmaksi. Hiukkasen etikkaa ja sokuria parantavat myöskin makua.
3 hengelle. 40 penniä.
( Voi käyttää myöskin lampaanlihaa 3/4 kg)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
åhh herlig høstgryte! :)
VastaaPoistaYeah, that's what people knew in 1906 to also make food.
PoistaIhana! Nyt täytyy tunnustaa, etten tiedä millaista tuo juottamattoman vasikan liha on, onko se siis ihan vastasyntyneen!
VastaaPoistaSitä minäkin ihmettelen. Mikä se siihen aikaan on ollut. Jos se on juuri syntynyt vasikka? Mutta olisiko ihmiset siihen aikaan uhranneet vasikoita ruoaksi?
PoistaTuollaiset vanhat kirjat ovat aarteita. :)
VastaaPoistaTotta! Yllättävän samoja ruokia, sitä tulee myös itsekin tehtyä.
PoistaVoi miten hienoa että tuollainen kirja on tallella! Leppoisaa elokuuta sinne♥️
VastaaPoistaKiitos sitä samaa;-))
PoistaHi Anne.
VastaaPoistaNice an old cookbook.
Greetings from Patricia.
It's a real treasure for me ;-))
PoistaI don't know how you got this old cookbook but the recipe looks very nice :-)
VastaaPoistaGreetings
This old book was found in Mom and Dad’s belongings.
PoistaSiinäpä tehtävää aluksi. Mistä löytää juottamattoman vasikan lihaa.
VastaaPoistaHieno löytö. On varmasti hauskaa luettavaa.
Todella mielenkiintoista luettavaa;-))
PoistaMistäpäs olet tuollaisen kirjan löytänyt?
VastaaPoistaTämä kirja on äidin tavaroista. Olisiko minun mummon kirja. Äiti oli hyvä tekemään ruokaa, ja leipomaan.
PoistaWhat is veal breast Anne? Why unroasted?
VastaaPoistaI liked this sauce.
Means the meat of a young calf. Pieces taken from the chest. This book was written in 1906 by Alma Forstén. It’s great to see what kind of food people have been making back then in the early 20th century.
PoistaEsses livros antigos, são uma verdadeira preciosidade!
VastaaPoistaUm belo achado, Anne! Parece-me uma óptima receita!
Beijinhos
Ana