Translate

lauantai 28. joulukuuta 2019

HOH HOIJAA!


Tämä joulukuu on ollut todella hankala. Toivottavasti teillä on ollut hyvä kuukausi. Marraskuun lopulla kävin hammaslääkärissä, kun hammasta pakotti. Poski oli myös turvoksissa. Kuvissa, ja tutkimuksissa ei löytynyt mitään. Sain kuitenkin lääkekuurin, ja ajan reilun viikon päähän hampaan poistoon.

Lääkekuuri loppui, poski oli edelleen turvoksissa, ja hammasta pakotti. Kävin hampaan poistossa.

Vähän oli hankala poistaa alapuolen poskihammasta! Puudutusainetta oli lisättävä, kun ei oikein tehonnut. Hammaslääkäri sai tehdä töitä, että hammas irtosi.
 Ei mikään ihme, että hammasta pakotti, kun se oli halki!! Sain ohjeet, miten hoidan poistokohtaa.

Kotona tuskistelin yli viikon, ja sen jälken soitin hammaslääkärille. Poski oli niin turvoksissa, että en voinut päätä pitää kunnolla tyynyllä. Hampaan poistokohtaa, ja ympäriltä pakotti jatkuvasti.
 Lääkäri määräsi uuden lääkekuurin, ja seuraavana aamuna soitto hammaslääkäripäivystykseen.

Päivystykseen pääsin aamupäivällä. Hammaslääkäri laittoi puudutusainetta, jotta voi tutkia hampaan.
Ainetta piti lisätä vielä uudestaan. Jotain lääkäri hampaan kololle teki, ja laittoi jotankin ainetta. Sain myös tupun täynnä ainetta hampaan kohdalle. Sitä piti pitää paikallaan puoli tuntia. Toivottelin hyvää joulua, ja läksin autolla ajamaan kotia kohden.

 Ajoin autolla muutaman sata metriä, kun tuli omituinen olo. Tuntui, että pyörryttää. Ravistelin päätä, että pystyin ajamaan autolla. Vähän väliä tuli se outo olo. Sain kuitenkin ajettua melkein kotia asti. ( Onneksi liikenne oli hiljaista, että voin välillä mennä todella hiljaa). Pysähdyin yhdelle linja-autopysäkille, ja laitoin isännälle viestiä, että en taida päästä kotia. Katsoin samalla auton peilistä kasvojani. Vasen silmä oli iso ja pyöreä, silmäluomi ei mennyt kiinni, ja suupieli roikkui alaspäin!

Jotenkin sain ajettua kotipihaan. Soitin samantien terveyskeskukseen, ja sanoin mikä on. Sieltä kehoitettiin menemään suoraan sairaalan päivystykseen.
 Onneksi isäntä tuli juuri kotia, ja hän vei minut sairaalalle. Vastaanotossa hoitaja sanoi, että minulla on kasvohalvaus!

 Kyllä oli pahan tuntuinen silmä ja kasvot! Odotin n. 3 tuntia, että pääsin lääkärille. Sillä välin silmä oli alkanut toimia. Sanoin myös lääkärille tämän.
Minun piti tehdä kaikenlaisia liikeitä, kun lääkäri tutki kasvojen toimintaa. Kaikki kasvojen toiminta oli melkein palautunut, suupieli ei ihan vielä toiminut kunnolla.
 Minulle sanottiin, että alaleuassa on paljon hermoja, puudutuspiikki on osunut nyt sellaiseen kohtaan, mikä aiheutti kasvohalvauksen!!

Hirveän pelottavaa, tuollaista ei ole koskaan käynyt. Soitin vielä seuraavana päivänä, lääkärille jolla kävin. Sanoi, että tuollaista välillä käy. Tuntuu, että en ihan äkkiä uskalla antaa kenenkään pistää puudutuspiikkiä, poskeen ja ikeneen.

Antibiootti kuuri loppui kaksi päivää sitten.  Eilen iski meidän miesten tartuttama flunssa!

15 kommenttia:

 1. Onpa sinua koeteltu :-(

  Joskus ikävyydet kasaantuvat ja edellisestä koettelemuksesta ei ehdi palautua ennen seuraavaa. Pidän täällä sormia ristissä, jotta koettelemuksesi olisivat nyt tässä. Lepää ja keskity itsekkäästi itseesi ja omaan hyvinvointiisi.

  Paranemisia <3

  VastaaPoista
 2. Dearest Anne,
  What a drama for you towards the end of 2019. You will never ever forget about that.
  Hope the frightening and worrying part is over with now.
  Sending you hugs and stay safe and cozy inside.
  Mariette

  VastaaPoista
 3. Por suerte fuiste enseguida al hospital a tiempo y te dijeron con lo que te pasaba
  espero que te recuperes pronto .
  Un fuerte abrazo Anne

  VastaaPoista
 4. Hi Anne.

  Is a good scare ..
  I wish you a lot of strength

  Greeting from Patricia.

  VastaaPoista
 5. Aikamoinen koettelemus!!
  Parempaa vointia ja mukavaa vuodenvaihdetta toivon sinulle.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä sinua koetellaan. Kuulostaa tosi kurjalta. Mutta onneksi ilmeisesti olet jo paremmalla puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea sitä tapahtuu! Flunssa toivottavasti menee pian pois.

   Poista
 7. Onpa ollut pelottava kokemus. Parempaa alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
 8. Mas que tremendo aborrecimento, Anne! Como se já não fosse o suficiente, essa complicação com o dente... logo teve de surgir também uma gripe!
  Estimo as suas rápidas melhoras! Beijinhos!
  Ana

  VastaaPoista