Luonto, valokuvaus, suunnistus, taiteen tekeminen, linnut, ötökät, puutarha, kalastus, ruoka-allegisen ruokaohjeita.
Translate
sunnuntai 4. maaliskuuta 2018
MAKKARAN GRILLAUSTA sausage grilling
Kävimme pilkillä. Kalan syönti oli todella huonoa. Muutaman tunnin sitkeän yrittämisen jälkeen, päätimme lähteä grillaamaan makkaroita. Meillä oli mukana kertakäyttöinen hiiligrilli.
Kertakäyttögrillin käyttöohjeissa luki, että grilli on käyttövalmis 15 min päästä. Mutta kuinka kävikään! Isäntä sytytti grillin. Ensin suli päältä kerros, jonka oli tarkoitus sytyttää hiilet. No, hiilet ei syttyneet. Sitten kokeiltiin paperia, sitten sytytyspaloja, hiilet ei vaan syty.
Sitten meidän nuorimies (joka on opiskelussa joutunut opettelemaan nuotion sytytystä) keräsi lähistöltä kuivia horsman varsia. Horsman varret syttyivät pienen puhaltelun jälkeen, kunnolla palamaan.
Horsmien palamisen jälkeen, miehet tarkastivat grillihiilien tilanteen. Ei hehkua! Siispä lisää palamista grillin päälle.
Savupatsas, meidän makkarapaistoyrityksen kohdalla, oli välillä melkoinen. Hetken ajattelin, että joku vielä soittaa palokunnan katsomaan, mikä rannassa savuaa.
Sitkeän yrittämisen jälkeen, grillihiiletkin alkoivat hehkua!!!
Siinä niitä nyt on! Horsman tuhkalla maustettuja grillimakkaroita! Ei hetkeäkään liian aikaisin. Nälkä oli jo todella kova!!
Makkaroiden syönnin jälkeen, siivosimme nuotiopaikan. Kuuma kertakäyttöhiiligrilli, sammutettiin mättämällä lunta päälle. Sammunut grillin jäännös, kuljetettiin muovipussissa kotiin.
Mitä tästä opimme! Kertakäyttöhiiligrilli ei syty helposti -18°C pakkasessa.
Parasta olisi, jos muistaisi varata kotoa puukalikoita mukaan, nuotion tekoa varten;-)
Tunnisteet:
hiiligrilli,
kertakäyttö.,
makkara,
savu,
syttyä
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hello Anne!
VastaaPoistaWhat an adventure you had!
Sausages looks so yummy!
Enjoy your new week!
Dimi...
It was yummy;-)) Best regards
PoistaJopa se makkaran grillaus teetti työtä, mutta onneksi saitte herkkua! Nuotiolla paistettu makkara vain on niin hyvää!
VastaaPoistaNuotiomakkara on tosi hyvää;-))
PoistaI never made a grill at -18 degrees!
VastaaPoistaDescribe what you felt ... LOL
Grilled sausage is really good. There was hard hunger after the ice fishing;-))
PoistaDearest Anne,
VastaaPoistaWOW, that must have made all of you really hungry and appreciative of the sausages in the end!
Guess the draft at -18ºC was not enough for igniting the fire!
Hope you stay warm and cozy!
Mariette
Hi Marietta! The sausage was really good ;-)) Have a nice evening
Poista❤
PoistaMas deve ter sabido muito bem, essas salsichas quentes... apreciando esse magnifico cenário em volta!...
VastaaPoistaE realmente não deve ser fácil, acender e manter o lume aceso...
Adorei partilhar, desta vossa refeição em plena natureza!
Beijinhos
Ana
Thank you very much Ana! Greetings
Poista