Translate

perjantai 17. maaliskuuta 2017

HOH HOIJAA!


Mikä päivä! Heräsin aamulla klo 5, ja tallustelin alakertaan paljain jaloin. Menin hetken päästä takaisin sänkyyn ja koitin käydä nukkumaan. Eihän siintä mitään tullut! Oiken jalkaterän päällistä ja vasemman jalan nilkkaa, kutitti ihan hirveästi! En olisi millään viitsinyt katsoa, mikä ihme se kutittaa. Pakko oli kumminkin käydä sängynlaidalle katsomaan jalkoja. Komeat kutiavat läntit kummassakin jalassa. En jaksanut lähtä hakemaan lääkerasvaa, vaan laitoin yöpöydällä olevaa käsirasvaa jalkoihin, ja heittäydyin takasin sänkyyn.

 Olin juuri mennyt horteeseen, kun heräsin ulkoa kantautuvaa kamalaan ääneen! Joku hakkasi jotakin kovaa, ja samassa kuului kun auto ajoi meidän pihaan.
Kömmin alakertaan. Isäntä tuli juuri kotia töistä. Kello oli 6 aamulla. Kysyin hakkasitko ulkona jotakin? Ei ollut kuulema hakannut. Mutta siunaili mikä aamu hänellä oli. Auton rengas oli puhjennut 2 km päässä kotoa, ja hän vaihtoi vararenkaan alle. Isäntä pääsi 50 metrin päähän kotipihasta, kun vararengas kojahti! Auto seisoi pihassa ihan vinossa, kuskinpuoleinen eturengas oli entinen.

Isäntä meni nukkumaan, ja minä katsoin kutiavia länttejä. Ne oli ihan punaiset ja levinneet entisestään, ei muuta kuin lääkerasvaa niihin. Se on nyt sitten SIITEPÖLYAIKA!

Klo 7 herätin nuoren miehen. Tänään oli enkun yo-kirjoitukset. Pojan kiikutin 8 jälkeen lukiolle. Valkoinen pakettiauto, seisoi taas koulun edessä. Poliisithan ne taas siinä virittelevät tutka ansaa. Autosta tuli ulos poliisi, ja käveli keskelle tietä, käsi pystyssä. Luulin että joudun taas puhaltamaan, mutta hän pysäyttikin minun takana tulleen auton. Minä pääsin lähtemään kotia.

 Kotona herätin isännän, 3 tunnin unien jälkeen, josko hän menisi etsimään renkaita autoon. Aamupalan jälkeen hän lähti rengas ja vanne kauppaan. Minä aloittelin siivoamaan.

 Nyt kun on ulkona ollut melkein kevät, on jalkineista, ja vaatteista kulkeutunut hiekkaa ja muuta lattialle. Allergiset näppylät on joka keväinen riesa. Vaikka kuinka syöt allergialääkkeitä, ne näppylät vaan ilmestyy. Siitepölysuojat on muistettava laittaa ikkunoihin, ennen kuin kevät herää toden teolla. Eilen tuli käveltyä paikassa, jossa on paljon leppiä.

Isäntä ilmestyi jossakin vaiheessa rengaskaupoilta, ja aloitti siivoamaan. Nuorimies sai yo-kokeet tehtyä ja tuli kotia. Ensi viikolla on enää matikan kirjoitukset. Siivottuakin saatiin, nyt on vain jäljellä 1 koneellinen pyykkiä pesemättä.

Yö unta tuskin tarvitsee pitkään odottaa tänään. Luulen että isäntä pilkkii nojatuolissa aika aikaiseen.

14 kommenttia:

 1. Olipa se tosiaan aikamoinen päivä!
  En oikeastaan tiennytkään, että siitepölyallergiasta voi tulla iho-oireita. Minulle alkoi tulla yhdestä lääkkeestä punaiset läiskät käsiin. Lääkettä voi välttää, mutta siitepöly onkin pahempi juttu. Joskus siitepölyallergiat voivat kai lieventyä iän myötä. Toivotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yö uni maittoi! Lapsien allergiat voivat helpottaa, mutta minulle nämä kaikki puhkesi aikuisena. Siitepöly tekee minulle iho-oireita, silmäoireita ja hengitysoireita. Lepänsiitepölylle olen vähemmin allerginen kuin koivulle. Koivuallergia tekee taas nuo ruoka jutut vaikeaksi. Heinille olen ihan hirveän allerginen. Pitää toivoa että heinien kukinnan aikaan sataa vettä, joka pyyhkii siitepölyn pois. Lääkeallergiat on tosi hankalia. Nokkosrokko on ihan karmeaa! Tekeekö sinulle monet lääkkeet punaisia läiskiä?

   Poista
  2. Ei tiettävästi. Se oli yksi antibiootti, jolle olin jotenkin allerginen jo lapsena. Vasta ihotautilääkärillä käynti selvitti että se kamalan epäilyttävän näköinen läiskä oli allergiaa. :)
   Minulla on yksi täti, joka lähtee kuukaudeksi karkuun koivujen siitepölyn aikaan, mutta se tietysti onnistuu eläkkeellä paremmin kuin sinun ikäisenä.
   Jaksamista!

   Poista
 2. Adorei a imagem! Parece um pequeno castelo, erguendo-se das águas!
  Beijinhos! Bom fim de semana, esperando que os próximos dias, sejam bem mais descansados...
  Tudo de bom!
  Ana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much Ana;-)Fortunately, these days do not have often. Have a nice weekend

   Poista
 3. Allergiat ovat tosi ikäviä, haittaavat yöuniakin!
  Johan oli huonoa tuuria, kun apurengaskin puhkesi. Onneksi ei ollut pitkää matkaa kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergiat on tosi syvältä! Mutta minkäs teet, niiden kanssa on vaan opittava elämään. Onneksi renkaat menivät lähellä kotia. Olisi ollut hirveää, jos ne olisi puhjenneet jossakin kaukana metsätiellä. Viikonloppuja!

   Poista
 4. Boa tarde, depois de ler o seu relato, fico convencido que um um bom descanso na poltrona vai ser perfeito, a foto é bela e tem maestria.
  AG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A moment of rest will really need. Fortunately, these days often do not have. Have a nice weekend AG!

   Poista
 5. Oh, allergy is such a sad thing.
  I wish you good health.
  Kisses, Anne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allergies are troublesome, but with them will be forced to learn to get along. For me, these are inherited from the father's side of the family. Have a nice evening;-)

   Poista
 6. Olipa melkoinen päivä heti aamusta asti! Nuo kutiavat ihottumat on niin tuttua ja jokapäiväistä minullakin. Aina en viitsisi laittaa kortisonia, mutta joskus on pakko, kutina on ihan mahdotonta ja sitten kun vesikellot menevät rikki ja tulee syvät haavat, niin harmittaa! Ajattelin sinua tänään, kun veimme pöllönpöntön kuuseen ja tytär heilautti kukkivaa leppää, keltainen siitepölypilvi lehahti ilmoille.

  Kaikkea hyvää sinulle, toivottavasti päästään näistä siitepölyistä ohi armollisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutina on ihan hirveää! Sitä kun ei meinaa saada mitenkään loppumaan. Millä saat kutinan loppumaan? Kortisoni rasva ei helpota,ja allergialääkkeet menee tuplana. Tänään oli pakko ottaa kortisonitabletti

   Poista
  2. Ei kutina oikein millään lähde, mullakin on vahvaa kortisonirasvaa - dermovat-nimistä ja sitä ei saisi käyttää kuin kuureina. Mutta kun kutina on ihan kauheaa, vesikelloja tulee paljon ja kädet turpoavat, sitten iho kuivuu ja halkeilee...ei naurata, jaloissa samoin! Siitepölyt ei ihan kauheasti haittaa, katupöly kyllä, tupakansavu, savu muutenkin, moottorisahan ja traktorin pakokaasut, hajuvedet ym, saan niistä kolmihermosäryn...ei ole kivaa, toisaalta näiden kanssa jotenkin pärjää, onneksi ei ole vakavempaa.

   Poista