Translate

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

OMENAN KUKKIA apple flowersOmenapuut ovat olleet upean näköisiä. Puut loistavat valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkasia.  Kukinta alkaa olemaan ohitse. Kaikki kukkii nyt niin nopeaa. Olisiko syynä kuumuus ja kuivuus?

Hyttyset on pihassa välittömästi kimpussa.

 Paksu siitepöly peittää autot, välittömästi pesun jälkeen. Tuuletusikkunasta kantautuu verkkojen lävitse, sisälle keltaista siitepölyä. Makuuhuoneissa on jo siitepölysuojat, mutta muualle on vielä laittamatta.

 Ihan sama syönkö allergiatabletteja! Hirveä nuha päällä. Pitää kokeilla pysynkö lisäämään sen yhden tabletin, jonka voin vielä ottaa. Sataisi jo vettä, että siitepöly vähenisi! Heinät aloittavat jo kukintaa. Olen heinille kovasti allerginen. Siitepölykausi vaikuttaa koko kroppaan. Syömisien ja tuoksujen kanssa saa ollaa hirveän varovainen. Laita jotakin väärää suuhun, ja olet kovasti kipeä sen jälkeen. Astman kanssa tuppaa olemaan hankalaa. Kesä on ihanaa aikaa, mutta kun on jatkuvasti jotakin josta tulee kipeäksi.

Miten siitepölyt vaikuttavat teihin? Onko ruoka-aineiden kanssa vaikeaa?

14 kommenttia:

 1. Really beautiful !!!

  Many thanks Anne

  VastaaPoista
 2. Omenapuiden kukinta juhlistaa kesän alkamisen. Harmi vain, että kukinta on niin lyhytaikainen.

  Allergian kanssa eläminen on hankalaa. Äidilläni oli paha allergia, onneksi se ei periytynyt minulle. Olisko syynä lapsena saatu siedätyshoito. (asuminen maatilalla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuiden kukinta jaksaa aina vaan viehättää. Minulla ei lapsena ollut kovinkaan paljon allergiaa, mutta nyt aikuisena on senkin edestä. Ikävä kyllä, astma ja allergiat kulkevat isän puolen suvussa. Näyttää siltä, että olen jatkanut ketjua myös pojalle:(

   Poista
 3. Omenapuut ovat kukkineet upeasti tänä keväänä :) Pölyyttäjiäkin on ollut liikkeellä ihan kivasti, joten jos säät ovat hyvät, niin omenoitakin tulee.
  En onnekseni ole allerginen luonnon "aineille" (siitepölyille jne.). Kuitenkin keväisin kurkkuni, silmät, poskiontelot reakoivat hieman, kun siitepölyä on paljon ilmassa. Toivottavasti oireesi hellittävät ja saisit nauttia kesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkähän pölytys onnistui, kun kukinta oli niin äkkiä ohitse. Onneksi moni pölyttyy tuulen kanssa. Pakkaset ei ainakaan tänä vuonna haitanneet. Ei nämä oireet helpota, päin vastoin, loppu kesää ja syksyä kohden mennessä olo hankaloituu.Tämä on ollut tällaista jo vuosia. Mutta ei voi mitään. Otetaan sitten vahvempia aineita käyttöön.

   Poista
 4. Todella upeat kuvat!

  Minä poden astmaa, mutta en ole onneksi kovin allerginen. Mieheni taas potee allergiaa, ja saa moninkertaistaa lääkityksen siitepölyaikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi;-) Allergiat on hankalia, kun on niin monelle allerginen, ja se taas vaikuttaa astmaan. Mutta näiden kanssa on vaan opittava elämään.

   Poista
 5. Upea oli tosiaan ensimmäinen mieleen tuleva sana näitä kuvia katsoessa. :) Aivan ihania!
  Kaunista viikonloppua! Toivottavasti sateet auttavat. Täällä satoi eilen ja heti huomaa miten ilma on puhtaampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara;-)) Luonto on raikkaampi, nyt sateen jäljiltä. Siivouspäivä tiedossa. Pakko saada sisältä siitepölyt pois.Terkkuja

   Poista