Translate

maanantai 13. lokakuuta 2014

MUUTTOLINNUT JA MAANVILJELIJÄT


Viikonloppuna ajeltiin hanhien perässä. Reitti meni Anjalankoskelta, Aittomäkeen ja Uttiin.


Hanhia oli Aittomäessä hirveästi liikenteessä. Valkoposkihanhia enimmäkseen, mutta joukossa meni parvia metsähanhia ja kanadanhanhia.


Hanhiparvien kanssa taivaalla meni valtava joutsenparvi. ( Ei kuvaa ) Joutsenet jatkoivat matkaa, kun taas hanhet laskeutuivat, melkein kaikki pellolle.


Valkoposket jäivät etualalle, ja metsähanhet ojan toiselle puolelle.


Näillä pelloilla on aina ollut kovasti muuttolintuja, syksyllä ja keväällä. Meitä lintujen tiirailijoitakin on ihan kiitettävästi käynyt tiellä lintuja katsomassa.


Isäntä pysäköi auton pellon ja metsän välissä olevalle tienpätkälle. Lintuja tuli koko ajan lisää.
Katselin että maalaistalon lähellä keskellä peltoa, liikkuu joku mönkkärillä. Ihmettelin että mitähän siellä tehdään.


Mönkkäri lähti liikenteeseen ja samassa kuului aika kova pamahdus. Mönkkäri lähti tulemaan meitä kohden kovaa vauhtia. Minä hätäännyin, että ollaan kielletyssä paikassa, ja meitä tullaan jahtaamaan pois.
Isäntämies pysäköi mönkkärin meidän auton viereen. Sanoi hätyytelleensä hanhia pellolta pois ilotulitteella. Oli aika hermostunut kun hanhet tekevät ulosteilla ym. tuhoa viljapellolle. Lintuja on kuulema kiva katsella. kun eivät vaan tee pelloille tuhoja. Oli sitä mieltä, että maanviljelijät alkavat ajamaan asiaa, jotta hanhia voitaisiin vähentää.


Linnuista jäänyt kiva tunnelma latistui meiltä kaikilta. Pois jahdatut hanhet eivät pahemmin pamahduksesta välittäneet. Lensivät samalla pellolla muutaman metrin eteenpäin.

Jotain lintuvahtiahan siellä pidetään, kun meidän perässä ajeli toinen isäntä hiljakseen, ja jäi katselemaan lintuja. Kun mönkkäri mies ja automies kohtasivat autoilija näytti peukkua toiselle.


Meille piisasi tämän kylän pellot, ja lähdettiin ajelemaan kotia päin. Valtavat hanhiparvet jatkoivat lentelyään taivaalla. Hienoa kun näkyvissä oli muitakin hanhia, kuin valkoposkihanhia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti