Translate

torstai 3. lokakuuta 2013

SÄMPYLÄT HAPATETTUUN TAIKINAAN



                                                                        SÄMPYLÄT

                                                                            5 dl vettä
                                                                          50 g hiivaa ( tai pussi kuivahiivaa )
                                                                            2 tl suolaa
                                                                            2 rkl siirappia
                                                                           ½ dl öljyä
                                                                          12 - 13 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja siirappi. Lisää vajaa puolet taikinasta, voimakkasti vatkaten ( löysää vellimäistä seosta ). Peitä astia, ja anna levätä lämpimässä paikassa 10 - 15 min.( taikina alkaa kuplimaan ). Lisää loput jauhot vähitellen seokseen, niin että saat muotoiltavaa taikinaa. Laita lopuksi öljy, ja alusta taikina. Leivo taikinasta sämpylöitä suoraan, ja laita peltille liinan alle, lämpimään paikkan kohoamaan.( Sämpylöitä ei kannata voidella, muuten lässähtävät.) Paista sämpylät, kun ovat kohonneet tarpeeksi, 10 - 15 min 225C asteessa.

Meillä tykätään kovasti, näistä hapan sämpylöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti