Translate

sunnuntai 18. elokuuta 2024

ISOSURVIAINEN (Ephemera vulgata)

 


Kävimme eilen kalassa:-)) Ensimmäisessä kohdassa, minun uistinta seurasi monta metriä, jokin iso kala! Onneksi se ei kerennyt nappaamaan kiinni! Hetken päästä joen toisella puolella, kuului ja näkyi ison kalan läiskähdys!! Minulle tuli kiire lähteä paikalta pois! Minulla on niin kevyet kalavehkeet, että siima olisi mennyt poikki, jos se kala olisi napannut kiinni.  Isäntä tuli minun paikalle, mutta kalaa ei enää näkynyt. Toutaimia The asp (Leuciscus aspius) on nyt paljon vesistössä.

Vaihdoimme paikkaa. Muutama hyvän kokoinen ahven nappasi vieheeseen:-)) Ensialkuun paikalla ei ollut meidän lisäksi kuin yksi kalastaja. Päivän mittaan paikalle alkoi ilmestyä runsaasti autoja. Me lopetimme, ja lähdimme kotiin. 

Kotona nuori mies nukahti sohvalle. Isäntä heittäytyi sängylle, ja kohta kuului kuoraus:-)) Minä sain omenapiirakan pois uunista, ja oikaisin lattialle pitkäkseni. Nukahdin lattialle:-)) Olin ihan sekaisin kun heräsin kovalta latialta! 

Illalla meillä oli taas sauna:-)) Yöllä ei tullut uni, kun nukuin päiväällä. Paikkoja myös koski. Kello 23.08 ulkoa kuului aseella ampumisen ääni, ihan läheltä!! Alkoi ihan pelottamaan! Kuka hemmetti aseella paukuttelee lähellä!! 


11 kommenttia:

  1. No jopa teillä oli mielenkiintoinen kalastusreissu ja päiväunet joskus verottaa yöunia! Outoa ampumista, oliko joku lähellänne kyyhkysjahdissa tai naakkajahdissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on joku paukutellut aikaisemminkin! Tosi pelottavaa.

      Poista
  2. Dearest Anne,
    What a spectacular image of the Mayfly!
    Quite a fishing experience and then falling asleep on the floor after taking the apple pie out of the oven... That must have been very hard!
    Sauna sounds a lot better.
    Hugs,
    Mariette

    VastaaPoista
  3. Guns are scary maybe some hunting

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The hunting season was not yet underway. You can't use a gun in the middle of houses, and even at night!

      Poista
  4. Saitte maukkaat tarpeet kalaruokaan... :)
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  5. You must have been so tired, Anne.

    VastaaPoista