Translate

lauantai 28. toukokuuta 2022

KURKI (Grus grus)

 

                                       Tänään on satanut vettä. +15°C lämmintä.

Aamupäivällä etsin itselleni kumisaappaita. Minulla on unelma hyvin jalkaan istuvat kumisaappaat. Viime kesänä ne hajosivat!  Kiersin monessa paikassa etsimässä samanlaisia kumisaappaita. Sovitin myös useita jalkaani. Kumisaappaita on vaikka minkälaisia, mutta kun ne eivät istu jalkaan!

 Kalassa, sienessä, valokuvaamassa, ja metsässä on pakko välillä olla kumisaappaat jalassa. Niitä pidetään yleensä usea tunti jalassa. Kumisaappailla pitää pystyä liikkumaan kaikenlaisissa maastoissa.

Sovitin lyhytvartisia värikkäitä saappaita, ne ei menneet edes nilkasta jalkaan! Kun lesti oli sopiva, kannassa ei ollut korkoa, tuli tunne että saappaat kaataa taaksepäin. Toisissa varret ovat liian pitkät, pohkeita ja sääriä ei saa puristaa. Tuskallista pitää liian pitkävartisia kumisaappaita jalassa. Matalavartisissa saappaissa on niin löysä nilkan osa, että kaikki punkeista ja hämähäkeistä alkaen tippuvat varresta sisälle. Ihan tuskastuttavaa etsiä kumisaappaita! 

Kävimme vielä yhdessä liikkeessä kysymässä kumisaappaita. Sovitin muutamaa mallia, ja olin jo ostamassa hieman epämukavat saappaat.

 Tuli puheeksi talvikumisaappaat. Puolikorkeat varret, leveät nauhakiristeiset varren suut, mutta paksuvuoriset. 

Sain jalkaani saappaat, ja heti tunsin, että tässä on minulle kumisaappaat. Ne istuivat jalkaan täydellisesti. 

Vähän häiritsee paksu vuori, mutta eipähän tarvitse käyttää villasukkia niiden kanssa. Mustissa saappaissa oli jotakin vasemman jalan kantapäässä. Onneksi samaa kokoa oli punaisissa.

 Punaiset saappaat olivat hyvän tuntuiset. Väri on vähän ärsyttävä, mutta onneksi sain ehjät saappaat;-) 

Kenkien ja saappaiden osto on tosi vaikeaa! Niiden on istuttava hyvin jalkaan, ei epämukavilla kengillä ja saappailla tee mitään.

11 kommenttia:

 1. Dearest Anne,
  Wow, what a sight the Common Crane!
  Oh yes, all our foot ware is extremely important; glad you found boots.
  Hugs,
  Mariette

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, että löysit vihdoin hyvät kumisaappaat! Minulla on vain lasten pieneksi jääneitä kumisaappaita, eivätkä ne ole mitenkään miellyttäviä jalassa. Käytän niitä vain hätätilanteissa.

  Ihana kurkikuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En etsi kovinkaan mielelläni kumisaappaita, ja muita jalkineita. On tosi rasittavaa sovitella niitä jalkoihin. Jalkineet pitää tuntua jaloissa hyvältä;-)

   Poista
 3. It is hard to find shoes that you like and that fit well.

  VastaaPoista
 4. El calzado, debe ser cómodo para poder andar.
  Muy bella fotografía.
  Besos

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. I was really happy when I found the rubber boots on my feet.

   Poista