Translate

tiistai 31. heinäkuuta 2018

SEPELKYYHKYJÄ (Columba palumbus)


Kaivoin perunapenkistä uusia perunoita, meidän toisella talolla. En kiinnittänyt sen enempää huomiota edessä oleviin puihin. (Sepelkyyhkyillä on ollut pesä kuusessa koko kesän.)
Huhuu huhuu! Kuului taustalla, kun ihastelin komeita uusia perunoita. Mutta pakko oli nostaa katsetta ylöspäin, kun pihlajasta alkoi kuulua aikamoista siipien kahinaa.

 Kyyhkysillä on näköjään kaksi isoa poikasta lähtenyt pesästä. Nyt ne istuivat pihlajan oksilla, ja emot kävivät vähän väliä syöttämässä niitä.

Aikamoista touhua, kun kaksi isoa poikasta ja emo, koittavat mahtua yhdelle pienelle oksalle!

Syöttöjen välissä poikaset sukivat itseään. En tiedä, kuinka monet poikaset tälläkin sepelkyyhky parilla on jo ollut. Tuntuu, että ne vain hautovat ja hautovat koko kesän.

19 kommenttia:

 1. Hi Anne.

  Beautiful pictures of the Wood Pigeons in the trees.

  Groettie from Patricia.

  VastaaPoista
 2. Juuri tänä aamuna mainittiin televisiossa, että metsästyskausi alkaa nyt, mm. sepelkyyhky voi olla tähtäimessä. Minusta puluja voisi ennemminkin metsästää kuin näitä.

  VastaaPoista
 3. Great photos, Anne. I thought that wood pigeons don't live in our Northern woods. Now I see I was wrong! They are big enough and sound loudly.

  VastaaPoista
 4. Boa tarde, excelente seleção de belas fotos da linda ave que parece ser uma rola. será?.
  Continuação de feliz semana,
  AG

  VastaaPoista
 5. Dearest Anne,
  Well, after your labor with the potatoes, you indeed got rewarded by looking up into the trees where those pigeons are still active in feeding their offspring.
  Sending you hugs,
  Mariette

  VastaaPoista
 6. On siinä lintuvanhemmilla kova työ syöttää noin isoja poikasia.

  VastaaPoista