Translate

lauantai 28. tammikuuta 2017

HAPPEA HAUKKAAMASSA a breath of oxygen mass


           Luonnossa on mahtava kävellä! Mieli virkistyy kun seuraa luonnon isoja ja pieniä ihmeitä.

Kelju asia metsässä liikkuessa on irrallaan juoksevat koirat. Koiran omistajat tulevat kaukana, ja koirat juoksevat missä juoksevat.
 Monta kertaa ollaan törmätty koiraan, joka on metrin päässä meistä, ja murisee ja haukkuu vihaisesti. Koiran edestä ei uskalla liikkua mihinkään! Kun omistaja vihdoin tulee näkyville, sieltä vaan huudetaan, ei se mitään tee! Sanoppa se sille koiralle! Mitä sitten kun koira haukkaakin kiinni jostakin kohtaa?
 Metsästä ja luonnosta nauttimisesta on mennyt ilo, kun pelkää koko ajan, koska jostakin ilmestyy irrallinen koira.

Tällä reissulla ilmestyi myös koira haukkumaan vihaisesti metsässä. Onneksi omistaja sai koiran kiinni, ennen kuin eläin tuli ihan lähelle. Meidän kävelyreittiä oli pakko muuttaa, pois koirasta ja ihmisistä.

Miten ihmeessä koirat saavat juosta metsässä vapaana? Meidän asuinalue on muutaman kilometrin päässä, vieressä on vilkas kuntorata, ja tiellä kulkee autoja ym. liikkujia.

12 kommenttia:

 1. Koiranomistajiakin on niin monenlaisia, toiset laittavat koiran kiinni heti kun näkevät kulkijan. Toiset antavat tulla jopa haistelemaan. En pelkää koiria, mutta niitäkin on jotka oikeasti pelkäävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en myös pelkää koiria,(olen allerginen) mutta on pakko kunnioittaa räyhäävää koiraa, joka on kokonsa puolesta meikäläisen vyötärön korkuinen. Hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. A beautiful white world.
  Where I live is no snow. However, in the rest of the Netherlands. I geneite therefore double your photos. :-)

  VastaaPoista
 3. Minäkin pelkään irrallaan juoksevia koiria. Muina vuodenaikoina kuin talvella, sanon koirien omistajille, että koira olisi oltava kiinni. Mutta, nämä koirien omistajat vähän välittävät. Ällöttävintä on, kun jotkut pitävät koiria irrallaan jopa luonnonsuojelualueilla, joilla koirat tulisi olla kytkettynä.
  Kuvien hakkuumaisemat ovat tavallaan surullisia. Jollakin tapaa hakkuualueet saavat minut surulliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä siintä että koiria pidetään vapaana, kaduilla tai metsässä. Vaikka omistaja kuinka sanoo, että koira ei tee mitään. Mutta se voi olla joku kerta niin että koira puraisee. Kesällä luonnossa on paljon lintujen ja eläinten poikasia joille pitäisi antaa rauha. Minä olen joutunut myös sanomaan koirien omistajielle, että käskee murisevan koiran pois. Olen myös kysynyt liian lähelle tulevien koirien omistajilta, voiko niiden ohitse mennä turvallisesti. Olen allerginen koirille, joten en halua joutua läheisiin tekemisiin koirien karvojen kanssa.

   Poista
 4. Kaunis lumimaisemia Anne.
  Vastuuton koiranomistajat ovat samat kaikkialla maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Roy! Nykyään on todella pelottavan näköisiä koiria vapaana. Hyvää alkavaa viikkoa,-))

   Poista
 5. Imagens maravilhosas, Anne!
  Quem diria que um cenário aparentemente tão calmo, não pudesse ser devidamente apreciado, pelo problema dos cães à solta?... Jamais me ocorreria tal!...
  espero que tal seja denunciado, e as autoridades competentes obrigadas a tomar medidas para evitar tal... Um perigo para qualquer pessoa!
  Beijinhos
  Ana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much Ana. City Code says that dogs must be kept tethered, but those who follow the rules! Have a nice evening

   Poista
 6. Minä pidän koirista kuten muistakin eläimistä, mutta täytyy sanoa että en pidä kaikista koiranomistajista. :)
  Mukavaa viikkoa kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran omistajistahan kaikki on lähtöisin.Toivottavasti sinulla on kiva viikko tiedossa,-)

   Poista