Translate

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

KOTIPIHAN LEMIKKEJÄ 2 home garden pets 2


Muutama päivä takaperin istuin keittiön pöydän ääressä lukemassa, kun isäntä sanoi, että pupu on kaivon vieressä. Aika rohkea rusakko, kun päivällä liikkuu pihassa, ja niin lähellä ikkunaa.

 Jänis oli pihassa jonkin aikaa, loikki sitten pensasaidalle, auringonkukka taimien luokse. Olin varma, että pupu ottaa makupalan jostakin taimesta, mutta ei onneksi ottanut.
 Pansasaidan takana oli jotakin mielenkiintoisempaa. Harakka käveli nurmella. Oli erittäin hauskan näköistä, kun pupu otti ja pisti juoksuksi, ja jahtasi harakkaa aidan toisella puolella.


Maanantaina iltapäivällä vettä satoi kaatamalla pitkän aikaa. Katselin takapihalle, pensasaidan ja mustikkapensaiden viereen. Siellä oli jotakin ruskeaa, jota ei ennen siellä ollut. Piti ihan ottaa kiikarit, että näki kunnolla. Rusakko makasi nurmikolla, kaikessa rauhassa.
 Olin varma, että jänis saa kohta jalat alleen, kun isäntä tulee pihalle autolla. Pupu ei reagoinut millään lailla, kun isäntä tuli autolla pihaan ja käveli sisälle. Se vaan makasi paikoillaan.

Touhusin ruuanlaitossa keittiössä, ja katselin välillä mitä rusakko teki. No, se ei tehnyt yhtään mitään. Jänis oli paikoillaan 2 h! Sade vaan ropisi sen ympärillä.


Pitkän ajan päästä, sade taukosi, ja rusakko nousi venyttelemään. ( Kuvat ei ole oikein tarkkoja, mutta ei se mitään) Vähän aikaa se istui ja ihmetteli paikallaan. Sitten pupu liikahti, katselin mitä rusakko nyt tekee.


Joopa! Jänis asteli mustikkapensaalle! Olin varma, että nyt pensas lyhenee jonkun verran. Mutta ei! Rusakko otti hienosti, pensaan ympärillä kasvavia muhkeita voikukanlehtiä, ja nassutti niitä.


Jänis popsi vähän aikaa voikukanlehtiä, ja lähti pompottelemaan tyrinpensaan luokse, ja siintä mansikkamaalle. Siintä se katosi näkyvistä.

Tiedä sitten mihinkä meni, mutta leppälinnulla oli taas menossa kriisi! Sillä on ilmeisesti yhdessä angervopusikossa pesä, kun se aina lentää sinne. Joka tapauksessa lintu hälyytti jonkin aikaa, ennen kuin lopetti. Olisiko rusakko sattunut menemään liian läheltä sitä.

12 kommenttia:

 1. Hi Anne.

  Nice to see this in the garden.

  Groettie from Patricia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The brown hare is a nice animal to follow. But when it causes damage to the garden, it is no nice animal. Greetings

   Poista
 2. Beautiful picture, pictures of the hare.
  Fortunately, he did not eat your seedlings.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Helma;-) Fortunately, the brown hare tastes like dandelion leaf. Best regards

   Poista
 3. We have many rabbits here but they are a challenge for gardeners. We love to see them in our yard but they have eaten some of our plants right to the ground.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey David! Thank you for the comment. Brown hares during the summer months are quite welcome to our garden. They are happily eating our garden plants, but grasses, clover and dandelions fit for them. But the winter will be forced to protect all the pretty trees and shrubs properly. Brown hares gnaw wonderful if all hedge forget. Happy weekend.

   Poista
 4. that lovely rabbit !!!! Very cute !!!
  A meow of Bilbo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey Bilbo;-) The brown hare is now visited every day in the yard. Spend some time and eat dandelion leaves. Cuddles.

   Poista