Translate

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

KAURA SITRUUNA JÄÄDYKE oats lemon frozen



Kyllä harmittaa, kun ei löydy jäätelöä, jota voisi syödä! Nyt on tullut paljon uusia jäätelöitä, jotka periaateessa voisi käydä minulle. Mutta kun niissä on aina jotakin ainetta joka ei käy!! Kaura vanilija jäätelö kyllä käy, on vaan niin mahdottoman makeaa, että tulee ihan ällöttävä olo sen syönnin jälkeen;-(

Olen pitkään meinannut itse kokeilla tehdä jotakin kokeiluja, jos vaikka saisia tehtyä itseä miellyttävän jäätelön tapaisen.

Tähän tuli: 2 kananmunaa
                   1dl sokeria
                   2.5dl kaura vispikermaa
                   ripaus suolaa
                    ½ tl vanilijasokeria
                   1 sitruunan raastettu kuori

Erottelin keltuaiset ja valkuaiset. Vatkasin keltuaiset, sokerin ja vanilijasokerin vaahdoksi.

Vatkasin kauravispikerman vaahdoksi. Lisäsin raastetun sitruunankuoren kaurakerman joukkoon.   
( Kaurakerma ei mahdottomasti vaahtoa)

Vatkasin valkuaiset ja ripauksen suolaa kovaksi vaahdoksi ( astian voi kääntää ylösalaisin)

Kun kaikki oli saatu vaahdotettua, yhdistin kaikki aineet varovasti yhteen. Massan laitoin astiaan, ja annoin olla pakastimessa n. 5h

Ihan syötävää tästä tuli;-) Pientä säätämistä on vielä. Sokeria laitan seuraavaksi vähemmän, ja lisään sitruunan kuorta. Tarpeeksi monta kertaa kun kokeilen, eiköhän tästä hyvä tule.

Teetkö itse jäätelöä?

20 kommenttia:

  1. Näyttää makoisalta, mutta ei minusta ole edes yrittämään...

    Onneksi valmiit jäätelöt soveltuvat minulle, joten kesällä saa nautiskeltua jäätelöstä ilman mitään vaivannäköä ;-)

    Ihailen, että jaksat nähdä vaivaa hyvän maun eteen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä maku on suosikkisi? Kiitos, on se kokeiltava kaikenlaista;-)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. ;-))) Kun jaksan, on kokeiltava jotakin muuta.

      Poista
  3. Hello Anne!
    Mmm...i love ice creams!Yours looks so delicious!
    Thank you for sharing the recipe! Enjoy your evening!
    Dimi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lovely evening Dimi;-) What kind of ice creams do you have there?

      Poista
  4. Onpa varsinainen herkku! Mukavaa viikonjatkoa Anne!

    VastaaPoista
  5. Look very nice and I think is very delicious but you are not allowed to eat sugar! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Ella! Fortunately, sugar is not wholly prohibited. Fat and salt are bad!

      Poista
  6. Dear Anne, cooking icecream is not so easy. Since a few days I have an ice-machine too and I'm experimanting as well. I can give you a hint: mind the Brix-value. For icecream stored in a refrigegenerator it should be at 32%. How you can measure the value you can find on the Internet. Instead of eggs you can use locust bean gum!

    Greetings Kathrin

    VastaaPoista
  7. Hi Anne.

    It looks very nice.

    Groettie from Patricia.

    VastaaPoista
  8. Bom dia, excelente sugestão para saborear o belo sorvete, gosto.
    Continuação de feliz semana,
    AG

    VastaaPoista
  9. Adoro sorvetes, com sabor a baunilha! E o limão deve acrescentar um toque bem especial... que também gosto imenso!
    Confesso que nunca experimentei fazer em casa, costumo comprar feitos... mas não tem dúvidas, que estes feitos em casa, serão bem mais saudáveis!...
    Beijinhos! Continuação de uma deliciosa semana!...
    Ana

    VastaaPoista