Translate

sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

MATKAPÄIVÄKIRJA osa 6 travel diary part 6


Viimeisenä kävimme Maasyvänlahden lintutornilla. Sinne mennessä hiekkatie muuttui aika kapeaksi. Auto jätettiin pienelle parkkialueelle, josta kävelymatkaa oli taukotuvalla muutamia satoja metrejä. Lintutorni oli vähän hankala löytää. Taukotuvalla oli perhe paistamassa makkaroita. He kysyivät meiltä, oletteko menossa lintutornille. Saatuaan myöntävän vastauksen, näyttivät meille kapeaa polkua, joka lähtee taukotuvan nurkalta. Jos emme olisi saaneet neuvoja, meidän kävelymatka olisi vain jatkunut.


                                              Lintutornille kävellään kapeaa polkua pitkin.


                                                           Merikotka päivysti puunlatvassa.


          Itse torniin oli vaikea päästä. Maa ensimmäisen korkean rappusen alla, oli litisevän märkä.


Minä jäin alimmalle tasolle. Ihan huipulle vei todella jyrkät rappuset, ja tasolle oli tosi pieni aukko josta kulkea.


Nelihenkinen perhe, joka neuvoi meitä, tuli myös lintuja katselemaan. Aikamme lintuja tiirailtuamme ja juteltuamme, läksin kapuamaan alas tornilta. Kello oli jo sen verran paljon, että makkaran paistoon piti päästä. Meidän miehet tulivat perässä.


Taukotuvalla isäntä puhalteli savuaviin puihin, ja koitti saada niitä syttymään. Lapsiperheen jäljiltä nuotio kyti vielä. Puut tuntuivat olevan märkiä, ja eivät meinanneet syttyä millään. Paikallisesta kaupasta ostetut tulitikut olivat myös kummallisia. ( Kotona olen sytyttänyt takkaa niillä, eikä meinaa millään onnistua. Ne haisevat kovasti ruudille, ja palavat huonosti. )


Aikansa yritettyä, isäntä sai muutaman puun palamaan. Vähän ajan päästä, meillä oli makkarat tikun päässä hiilloksilla paistumassa.


Kun makkarat oli syöty, mietittiin millä saadaan nuotio sammumaan. Vettä ei näkynyt lähellä. Maa oli niin kovin kuivaa, ettei oikein kytevää nuotiota halunnut jättää jäljelle.

 Savisesta tiestä löytyi vesilätäkkö, joka oli täynnä sammakonpoikasia isännän mielestä, vaikka todellisuudessa ne oli hyttysen toukkia;-)) Tyhjällä juomapullolla isäntä sai lätäköstä vettä kannettua nuotioon, ja kytevä tuli sammui.
Samalla taivaalta alkoi tulla vettä, joka viimeisteli nuotion sammutuksen.Kävelimme sateessa autolle. Viimeiselle lintutornille ei enää lähdetty. Perillä olisi ollut jonkunlainen kävelymatka lintutornille. Minä en enää jaksanut, ja vielä oli yksi mielenkiintoinen paikka käymättä.


Ihan uskomatonta, mieten Hailuodossa näkyi ristisorsia! Niitä näkyi vähän joka paikassa. Ne olivat kaikenlisäksi pelloilla!!


                                                   On se erikoisen näköinen lintu.


                Merihanhia ja kurki, tarkkailevat meitä, meidän mennessä seuraavaan kohteeseen.

Ai niin! Nuori mies katseli isännän takkia olkapään kohdalla. Siinä liikkui jokin ötökkä! Kesän ensimmäinen punkki se kiipesi kohti takin kaulusta!!! Punkkeja löytyy nykyään melkein joka paikasta! Pakko on muistaa tehdä punkkitarkastukset luonnossa liikkumisen jälkeen!!!

14 kommenttia:

 1. Komeita maisemia ja olisipa upeaa nähdä merikotka!
  Punkit ovat inhottavia! Minä otin tänä vuonna kaksi ensimmäistä rokotusta aivokuumetta vastaan, mutta tarkastukset on tehtävä joka tapauksessa. Aika tylsää, kun pihalla/maastossa tulee oltua monta kertaa päivässä.
  Kesäistä uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkit ovat tosi inhottavia. Ainahan niitä on ollut. Kukaan ei ennen puhunut mistään punkkien kantamista taudeista. Punkki kun tuli iholle, se vain vedettiin pois! Tulitko kipeäksi piikeistä?

   Poista
 2. Dear Anne, thank you for taking me on your trip. It was a real adventure.

  Greetings
  Kathrin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You're welcome;-)) This is a wildlife and a bird observer a wonderful place. Greetings

   Poista
 3. Teillä on ollut niin mukavan kuuloinen matka, aikamoisen "lintusaaliin" olette jo saaneet! Hieno kuva merikotkasta, näyttää aivan valtavalta kapean puunoksan päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kiva saada uusia lintuja minun lintulistaani;-) Merikotka on todella hieno lintu. Ihanaa viikkoa!

   Poista
 4. Onpa tuo ristisorsa kaunis lintu, uusi tuttavuus minulle jälleen! Punkkien kanssa ei kannata leikitellä, hyvä että se löytyi ajoissa ettei päässyt puremaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ristisorsa on tosi hauskan näköinen lintu;-)) Onneksi punkki löytyi. Punkin löytymisen jälkeen tuntui siltä, kuin niitä liikkuisi iholla vaikka kuinka paljon!

   Poista
 5. Hi Anne.

  Really great enjoyment there in nature.
  Beautiful the birds and the duck.

  Groettie from Patricia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much Patricia! Hailuoto is a really beautiful place ;-))Greetings

   Poista
 6. Que lugar privilegiado, para se poderem observar tantas aves!
  E apesar do tempo não ser o mais indicado para passear, muitas aves se deixaram ver...
  Adorei as imagens, Anne!
  Beijos
  Ana

  VastaaPoista