Translate

sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

KELTAVÄSTÄRÄKKI The western yellow wagtail (Motacilla flava)Toukokuun puolessa välissä, yhdellä pellolla oli valtava n. 50 linnun keltavästäräkki parvi. Joukossa oli erilaisia keltavästäräkkejä. Harmi että samaan aikaan peltoa oltiin kääntämässä traktorilla. Linnut lensivät sellaiseen paikkaan, mistä niitä ei enää saanut näkyviin. Ikinä ei olla nähty näin valtavaa keltavästäräkki parvea;-))


Lauantai aamuna menin hakemaan aamulehteä postilaatikosta. Ihmettelin miksi naapurin ja meidän postilaatikot olivat telineineen ojassa.
 Isäntä meni aamulla aikaiseen töihin, ja oli laittanut minulle viestiä. Meidän ja muutaman muun postilaatikot oli revitty irti maasta, ja heitetty ojaan sikin sokin.
 Aamuposti oli käynyt aamu 4 aikaan. Lehti oli jätetty likaisten postilaatikoiden päälle ojaan.

 Harmitti niin pahuksesti! Jollakin oli ollut kivaa yöllä!!
Naapuri kuuli puolen yön aikaan melua, kun nuorisojoukko oli mennyt ohitse. Meillä valvottiin silloin vielä, ja katseltiin ikkuna auki elokuvaa, mutta mitään ääniä ei kuulunut.
Heräsin 2 aikaan yöllä, ja silloin kuului puhetta jostakin. Kurkistelin ikkunoista, muuta näkymäsuunnassa ei ollut mitään. Postilaatikot ovat toisella suunnalla. Koko päivä oli ihan sekaisin, mokomien postilaatikoiden takia!!

 Kaiken lisäksi, jonkun naapurin kissa jahtasi oravaa, meidän pihakoivussa! Päivä oli muutenkin vaikea jatkuvien kipujen ja hirveän velton olon kassa;-((

Nyt illalla ulko-oveen koputettiin. Outo mies seisoi rappusilla ja sanoi että parilla pojalla on asiaa. Kaksi 16 -17 v poikaa seisoi rappusten alaosassa. Toinen poika sanoi että tuli hölmöiltyä lauantaina. He ovat todella pahoillaan, ja katuvat tehtyä. Olivat pystyttämässä irtirevittyjä postilaatikoita.

Sitä kun saa viinaa sisäänsä ja porukassa kulkee, tehdään kaikenlaista tyhmää!!  Siitä olen hyvilläni, että joku on saanut tekijät tunnistettua, ja pojat katumuskierrokselle.

8 kommenttia:

 1. Onpas nyt iloa ja vähemmän iloa. Keltavästäräkkilöytö on mahtava! Mutta postilaatikkojuttu kurja. Mutta iloitaan siitä, että teon tekijät jäivät kiinni ja ehkä ottivat opikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltavästäräkki parven näkeminen oli todella mahtavaa;-)) Poliisista kysyttiin tänään tehdäänkö rikosilmoitusta. Sanottiin että asia on selvitty, ainakin seuraavaan kertaan kun nuoret keksii jotakin.

   Poista
 2. Hienoa, että postilaatikkoepisodi eteni rakentavaan loppuun. Pojatkin varmasti oppivat jotain.

  Ihanat keltavästäräkit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valtava keltavästäräkki parvi oli ihana nähdä. Toivottavasti pojat oppivat jotakin!

   Poista
 3. How wonderful to see so many Yellow Wagtails, Anne! They are beautiful birds.

  I'm sorry to hear about your mailboxes, but pleased to hear that the problem has been resolved.

  Best wishes - - - Richard

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Richard! It was great to see these birds! Greetings

   Poista
 4. Que pássaros tão bonitos!...
  Duas imagens incríveis, também pelo contraste das cores...
  Belíssimo efeito!
  Beijinhos
  Ana

  VastaaPoista