Translate

torstai 6. heinäkuuta 2023

LAJITTELUA sorting

 


Meillä lajitellaan sanomalehdet ja mainokset, muovipakkaukset, sekäjäte ja nyt uutena biojätteet. Biojätteen lajittelu tai kompostointi, tulee tänne pakolliseksi ensi vuonna. 

Lisäksi on pienemmät astiat lasille ja metallijätteelle, jotka viedään itse kierrätettäväksi.
Miten teillä tehdään lajittelua?

12 kommenttia:

 1. We have a green bin for compost a blue bin for recyclables every week and garbage every 2 weeks

  VastaaPoista
 2. Siempre clasifico los deshechos de la casa y los introduzco en el contenedor correspondiente. Además de, contenedor de basura orgánica, tenemos el de los plásticos, cartón , vidrio, depósito para aceite usado y otro contendor para la ropa, que ya no se usa, ya porque se le haya quedado pequeña a los niños o bien porque se haya cambiado de talla.
  Un abrazo

  VastaaPoista
 3. Lajittelemme paperit, lasit, muovit ja metallit. Ne viedään paikalliseen keräyspisteeseen. Kompostoineet olemme jo vuosikaudet. Meillä on Biolanin pika kompostori, sekä pohjaverkollinen Biolanin puutarhakompostori. Lisäksi vielä Kitshen - lämpökompostori, jota käytämme jälkikompostointiin.
  Puutarhajätteille meillä on viisi avokompostia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on mahtava systeemi. En jaksanut alkaa kompostointi hommaan. Kotipaikalla on pikakompostori, mutta se on jäänyt käyttämättä. Meillä on puutarhajätteille vain yksi lehtikomposti.

   Poista
 4. Onpas siisti lajittelukatos! 👍🏻
  Meillä kompostoidaan itse, sekajäte haetaan sovituin väliajoin. Keräyspaperi, muovi, lasi, metalli ja pahvi viedään itse ekopisteeseen. Sellainen oli ennen omalla kylällä, mutta ei ole enää. Yksi syy saattoi olla, että jotkut veivät sinne pisteeseen kuulumattomia jätteitä eikä paikka pysynyt siistinä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Dear Anne!
  I also segregate: glass, paper, plastic. I don't recycle anything because I compost everything. We have two large compost bins. We use it in the garden. Compost is a treasure for plants.
  Have a nice and successful weekend :)

  VastaaPoista
 6. We have 3 bins. One for compost, One for recyclables and one for garbage.

  VastaaPoista
 7. Ongelmana on, että sinun on tehtävä kaikki työ sen selvittämiseksi. Joku muu jossakin tekee siitä rahaa.

  VastaaPoista