Translate

torstai 14. heinäkuuta 2022

TORSTAI Thursday

 

                                   Tänään on satanut vettä. Tosi hiostava ilma. + 22°C lämmintä.

Kaupungin metsäosastolta soitettiin. Soitin reilu viikko sitten sinne. Tähän meidän tielle tuli porukka raivaussahojen kanssa töihin! Pelästyin, että nyt kaadetaan puita alueelta.

Tässä on vanha iso viljelyspelto, joka on vuosien aikana metsittynyt. Onneksi! 

Silloin vielä, kun pelto oli avointa tilaa, tuuli puhalsi voimalla taloille. Talojen tv- antennit heiluivat, niin että tuntui kuin ne lähtisivät lentoon. Ikkunat kolisivat, ja tavarat lentelivät pihoilta. Nyt kun puut ovat edessä, talot ovat kovien myrskyjen aikana paremmin tuulensuojassa. 

Onneksi raivausporukka kaatoi vain pajupusikoita alueelta.

Kysyin silloin samalla, isosta vanhasta männystä. Mänty kasvaa aivan kotitaloni rajassa kiinni. Talon seinään ja kattoon, puusta ei ole matkaa kuin 4m! Minua on alkanut arveluttamaan, mitä jos puu kaatuu talon päälle! Myrskytuulet on niin voimakkaita nykyään.

Metsäosaston henkilö oli käynyt katsomassa puuta. Hän sanoi, että puu on hyväkuntoinen. Sille ei tehdä mitään. Kaupunki suojelee vanhoja puita. Mitä sitten jos se kaatuukin talon päälle!

Kyselin samalla, tältä mieheltä niistä hietaneilikoista. Ei sanonut, että ei kuulu hänelle. Lupasi ottaa selvää. Kerroin hänelle kukkien paikan. Saa nähdä, tapahtuuko mitään. Olen nyt kahteen paikkaan sanonut hietaneilikoista. Jos ei kukaan ota mitään kantaa, huono minun on niitä alkaa suojelemaan. 

12 kommenttia:

 1. Dearest Anne,
  It seems that you do have the very same rules for trees and restrictions to cut any, as in The Netherlands... Friend Ellie and her husband did not get a permission to have a tree removed from their short driveway. It is very awkward for backing out of their driveway... And indeed, what IF you get damage to the house? Do they pay? Of course not as there is nothing in writing for that protection.
  Good luck with your protection of the rare and almost extinct plant.
  Hugs,
  Mariette

  VastaaPoista
 2. Bonito paisaje, el de tu fotografía.
  Que todo te vaya bien. Besos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. In that place of the picture, we often see everything interesting.

   Poista
 3. Bonito paisaje.
  Que todo te vaya bien. Besos.

  VastaaPoista
 4. It is very hard to get permission to cut down trees here too.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fortunately, the pine's roots are deep in the ground. The tree has now been examined, so I hope it will hold up in strong winds.

   Poista
 5. It is wonderful how you care about the trees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This tree is too close to the house. If it was in bad shape, I would demand the city cut down the tree. Fortunately, it is a tree in good condition.

   Poista
 6. Que maravilha esse verde a perder de vista, perto de casa!
  Espero que os trabalhos decorram com normalidade e resolvam todos os problemas! Aqui muitos jardins públicos já deixaram de ser regados! O nosso país está em seca extrema!
  Beijinhos
  Ana

  VastaaPoista