Translate

maanantai 3. toukokuuta 2021

METSÄN HAKKUUT forest felling

 

Ihan itkettää, kun näkee tällaisia metsiä. Mutta tämä on tätä päivää. Paljaiksi hakattuja metsiä, on joka paikassa.

22 kommenttia:

 1. How sad! I'm totally against exploitation of nature for random development.

  VastaaPoista
 2. Defrostation makes climate-change badly. According to scientists this worst than the covid-19 outbreak. Have a wonderful week.

  VastaaPoista
 3. Dearest Anne,
  It depends if they manage reforestation!
  Yesterday while biking together for 32 km we also smelled the fresh cut pine trees and saw big lots bare. But here they do reforestation so it is just a cycle.
  Hugs,
  Mariette

  VastaaPoista
 4. A happy month of May to you, Anne.

  ~Sheri

  VastaaPoista
 5. Valitettavasti näky on hyvin yleinen.

  VastaaPoista
 6. Es una pena que se vaya perdiendo una gran masa forestal.

  Besos

  VastaaPoista
 7. It is sad how they destroy forest.

  VastaaPoista
 8. Hi Anne.

  Much is being knocked down.

  Greetings from Patricia.

  VastaaPoista
 9. Sanos muuta. Sain juuri tietää yhden paikan, jossa täällä olisi vielä pläntti ikimetsää. Sekin siitä syystä, että omistajatädit olivat suuttuneet metsäyhtiölle aikoinaan, eivätkä hakkauttaneet metsäänsä. Jokin vuosi sitten tädit olivat kuolleet ja metsä siirtynyt sukulaisille, nuorille rahattomille, joiden vaikea maksaa kalliita perintöveroja. Ja niinpä he olivat hakkauttaneet metsän putipuhtaaksi - tai suurimman osan. Pieni pläntti oli vain jäänyt siksi, että vuosittain on tietty kiintiö, minkä metsää saa hakata. Kävin tuolla juuri toissapäivänä, ja surkean näköistä. Kun suurin osa ympäriltä on poissa, ei jäljelle jäävässä osassakaan varmaan ole paljon lintuja. Tuo hakkuu on tapahtunut kaksi vuotta sitten, en ollut aiemmin kuullut metsästä.
  Aion ruveta käymään siellä tänä kesänä useita kertoja niin kauan kun metsä vielä on pystyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella sääli, että metsiä kaadetaan niin paljon. Miksi ei voisi tehdä harvennushakkuita? Täällä on melkein kaikki vanhat metsät pistetty nurin. Nyt osassa niissä kasvaa hirveää tiheää pusikkoa.

   Poista
 10. Uma imagem que me fez lembrar da Amazónia... que deixou de ser este ano, o pulmão do mundo, e passou a ser mais um lugar altamente poluente... dado o nível de gases, que os incêndios para provocar o seu desmatamento estão a libertar...
  Vivemos num mundo, cada vez mais preocupante, Anne! Se derrubamos as árvores, não sei como o ar se renovará, neste massacrado planeta...
  Beijinhos
  Ana

  VastaaPoista