Translate

maanantai 10. huhtikuuta 2017

TÄMÄN PÄIVÄN HAVAINTOJA this day observations


                                                Joutsenia näkyy nyt vähän joka pelloilla.

- Tänään aamupäivällä naakoilla on ollut kova taistelu, naapurin saunan savupiipun herruudesta. Parhaimmillaan 8 naakkaa taisteli savupiipusta. Kun voittaja oli selvillä, harakka pariskunta koitti vielä päästä valloittamaan savupiippua.

- Tänään on ollut todella paljon punakylkirastaita pihoissa!

- Näyttää siltä, että päästään seuraamaan taas sepelkyyhkyjen pesintää molemmissa pihoissa. Aamupäivällä olohuoneen ikkunan edessä olevaan kuuseen meni sepelkyyhky. Suoraan viime kesäiseen pesään. Kohta samaan puuhun tuli toinenkin lintu.
Kotona sepelkyyhkyt suunnittelevat pesää, myös naapurin kuuseen, joka on ihan meidän rajalla. Niillä oli pesä tässä paikassa myös viime kesänä.

- Meidän isoon linnunpönttöön ei ole vielä mikään asettunut pesimään. Tiaiset siellä piipahtavat joskus. Tänään siellä sisällä kävi myös orava! Pahus jos se tekee pesän sinne! Lintua sinne odotellaan!!

- En ole koskaan nähnyt kun naakka seisoo linnunpöntön katolla, ja koittaa nokalla sohia aukosta sisään. Yrittikö se pyydystää sisällä olevaa varpusta!!

8 kommenttia:

 1. Siellä tuntuu olevan kesä jo pitemmällä kuin täällä. Meillä on vielä vähän muutakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on satanut rakeita useaan otteeseen! Innolla odotan tulevaa kesää. Jännittää kuinka paljon uusia lajeja, tänä vuonna pystyy löytämään viime vuonna aloitettuun lintulistaan. Alkuvuonna on näkynyt vain niitä samoja lintuja, joita on jo listassa:-(

   Poista
 2. Teillä on mielenkiintoista seurattavaa. Toivotaan että orava olisi jo laittanut pesänsä ja kävi vain kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo sepelkyyhkyt on mahtavia seurattavia. Aamulla oli aikainen herätys, kun naakat metelöi taas savupiipun päällä. Nyt siellä on verkko suojana!
   Sepelkyyhky huhuili pitkään puun oksalla. Ihmettelin mihin se meni kun ääni loppui. Lintu istuikin keittiön ikkunan takan olevassa lehmuksessa. Oli varmaan ollut siinä jonkin aikaa. Oravaa ei ole tänään näkynyt.

   Poista
 3. Onpa teillä paljon muuttajia! Meille tuli pieni parvi vihervarpusia. Ne olivat niin raikkaan vihreitä, aikaa meni meiltä kahdelta vanhalta varikselta tunnistamiseen. Ihanan pieniä! Päätin lopettaa jo ruokinnan, mutta en sittenkään, automaatilla vierailee lisää ja lisää muuttajia ja nyt jäin taas saikulle, on aikaa katsella ja nauttia linnuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pahus! Polvetko kiusaa!! Meillä syötetään lintuja niin kauan, kun luonto on tarpeeksi vihreä. Vihervarpunen on ihana pieni lintu. Yksi uroslintu kävi meillä viime viikolla ruokailemassa.

   Poista
 4. E a neve, já se foi... sinal de que em breve tudo ficará verde, e com um ar mais Primaveril...
  Uma bela imagem... com garças brancas ao longe!... Dentro em breve, algumas decerto também aparecerão por aqui, nestes primeiros dias de Primavera, como costuma acontecer todos os anos, por esta altura...
  Beijinhos
  Ana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I love it when spring comes. Swans have now seen a lot. Greetings

   Poista