Translate

tiistai 1. huhtikuuta 2014

TUOMESSA ON JO NUPPUJA / äidin kuulumisia

Tuomessa on pienet lehdet, ja nuppuja paljon. Puu kasvaa vanhan kellarin päällä. Kasvualusta on ilmeisesti sen verran sula, että puu tekee jo kukkia.


Äidin sädehoidossa on meneillään neljäs viikko.

Vaikeudet alkoivat kolmannella hoitoviikolla. Kieli ja kurkku on niin kovin kipeä. Paksu sitkeä lima tunkee kurkkuun jatkuvasti.

On saanut episil suihketta, puuduttavaa liuosta, särkylääkkeitä, ruokaöljyä, tyrniöljyä, ja kipulaastaria. Mikään ei auta. Eilen sai vahvempia kipulaastareita, sen verran tehoaa, että paksu lima on vähän vähentynyt. Mutta kielen ja nielun kipua ei ole helpottanut.

Ruoka on kaupan mustikkasoppaa päivällä vähän, ja apteekista ostettuja ravintoliuosta pikkusen päivän aikana.
Kun sattuu kieleen niin kovasti, ettei voi laittaa suuhun ravintoa. Olen vienyt kaupasta vauvojen vellejä, joissa ei ole mitään mausteita, ja ovat juoksevia, ja ilman kokkareita. Olen tehnyt munavelliä, ym. ruokaa ilman mausteita, ja helposti nieltäviä. Kun ei kykene syömään niin ei kykene.

Leikatun puolen poski on turvoksissa, ja leuan alunen on turvonnut kunnolla.

Kahdeksan arkipäivää, on vielä isolle alueelle sädehoitoja, sen jälkeen pienentäävät aluetta, mutta hoito aika on se 5 min kerralla.
Iho ei vielä ole palanut. Äiti on hirveän väsynyt kaiken aikaa, tietysti kun joutuu heräämään jo kello 5 aamulla, että kerkiää hoitoihin. Matkustaminen, ja hoidot vievät aamusta yli 2 tuntia aikaa.

Kotihuushollit jäävät meille, ainakin toistaiseksi.
Isällä on tämän viikkoa ollut kotisairaanhoitaja, joka käy aamuisin antamassa lääkkeet ym. muut aamu toimet.
Toivottavasti ei tarvitse laittaa ruokaletkua äidille.

Ei voida kun olla apuna, missä tarvitsee, tukea ja kuunnella äitiä. Kun nyt vielä kestäisi muutaman viikon, pääsisi sitten toipumaan hoidoista. Toivottavasti ei jää pahoja, pysyviä muutoksia sädehoidoista.

saminluontokuvia.blogspot.fi
minamatti.blogspot.fi
annenluontopaivakirja.blogspot.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti