Translate

maanantai 25. marraskuuta 2013

VOILEIPÄKAKKU

Mieli on tehnyt voileipä kakkua, monta vuotta. Oma äiti tekee, hirveän hyvää voileipäkakkua. Käytetyt aineet tekevät minut sairaaksi, joten olen jäänyt ilman herkkua. Yleensä, jos on jossakin jotain tarjottavaa, katselen sivusta, kun toiset syövät ja juovat.

Nyt oli äidin päivät, ja hän meinasi tehdä voileipäkakun ja kakun aineista, jotta minäkin saan jotakin suuhun pantavaa.
Oli ostettu minun käyttämää margariinia, mutta siihen se sitten jäi. Meinasi äiti hermostua, kun sanoin että en voi pistää suuhun noita aineita.

Leipä, anjovis ja majoneesi sisälsi aineita joista tulee kipeäksi. Kakun päällä oli viinirypäleitä, persiljiaa ja raakoja tomaatteja. Ei se ole niin helppoa, että vaan laitetaan jotain ja tarjoillaan allergiselle. On tiedettävä mitä suuhunsa pistää.

Keksin, että minähän voin itse kokeilla, tehdä voileipäkakun keitettyyn majoneesiin.


                                                     KEITETTY MAJONEESIKASTIKE

                                          2 rkl rasvaa                                     1 rkl viinietikkaa  
                                          2½ rkl vehnäjauhoja                        ½ tl sinappia
                                          2 dl vettä                                         ½ tl suolaa
                                          1 keltuainen
                                          3rkl sulatettua rasvaa tai öljyä

                 ( tein kaksinkertaisen annoksen, ja lisäsin sinappia ja etikkaa enemmän)

Kuumenna rasva kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna seoksen kiehahtaa. Lisää neste. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Hauduta 5-10 min.

Sekoita keltuainen, rasva ja mausteet vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen. Tarkista maku.
Olen laittanut 2dl kaurakermaa sekaan.


Kakku on tehty kaura vuokaleipään. Alakerroksessa: Kostutettu lihaliemellä, vähän pohjalla keitettyä majoneesia, päällä kylmäsavukirjolohta ja kananmunan viipaleita.


Toinen kerros: Kostutettu lihaliemellä. Vähän keitettyä majoneesia pohjalla, päällä lämminsavu kirjolohta.


Kolmas kerros: Kostutettu lihaliemellä. Keitetty majoneesi, johon oli sekoitettu suolakurkku silppua, ja pakastettua sipuli kuutiota. ( kuukausi sitten pystyin syömään sipulia)

Päällinen: Kostutettu lihaliemellä. Pinta sivelty päältä keitetyllä majoneesilla. Pohjalla graavi kirjolohta siivuina. Kananmunan viipaleita, suolakurkku viipaleita, ja kirjolohen mätiä.

Syötävää tuli, voin tehdä uudestaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti