Translate

maanantai 15. huhtikuuta 2024

HERMOT MENEE! nerves go

 


Kaksi viikkoa sitten, alaselkä oli kamalan kipeä, ja oikea jalka petti alta. Olin päivystyksessä monta tuntia, sain lonkan kohdalle rentouttavan piikin.

Viime viikolla poskiontelotulehdus, joka on jatkunut viime syksystä lähtien, (kolmet eri lääkkeet ei ole auttaneet) äityi niin pahaksi, että oli jälleen mentävä lääkärille. Uusi ja outo lääkekuuri! 

Eilen sain tästä lääkkeestä, hirveän nokkosrokon eli urtikarian! Onko sinulla ollut koskaan? Minulla on ollut useita, ja aina ovat tulleet jostakin lääkkeestä.

 Sunnuntai iltana kävin päivystyksessä näyttämässä punaisia, kutiavia ja polttavia paukamia, joita on ympäri kehoa alkaen korvanlehdistä.

 Olin jo kotona ottanut allergialääkkeet ja kortisonia. Ei mitään tehoa.

 Päivystyksessä sain mukaan hiukan kortisonivoidetta, ja yhden atarax tabletin. 

Viime yönä en nukkunut ollenkaan! Ihoa kutitti ja poltti jatkuvasti useasta kohdasta. Vilun väräyksiä oli myös koko yön.
 Jossakin vaiheessa meinasi tulla itku, kun oli niin hirveä polte ja kutina ihossa.

 Aamulla kello 7 soitin taas päivystykseen. Päivystyksessä olin ennen kello 8. Lääkärin vastaanotolle pääsin kello 9. 
Tämä lääkäri oli toinen kuin eilen. Nyt sain onneksi vahvempaa voidetta, ja kahdenlaista allergialääkettä, lisäksi on otettava kortisonitablettia. 

Tämä kutina ja polte ihossa on ihan hirveää!! On samanlainen tunne, kun olisi kaatunut nokkospuskaan, ja se polte ei lähde ihosta pois:-(( Kuinkahan monta päivää tämä taas kestää!!

15 kommenttia:

 1. Dearest Anne,
  So sorry you are experiencing such discomfort again!
  Oh, know to well how it feels when your leg gives out... Scary.
  Right now I have to do it all alone as my poor Pieter fainted on the kitchen floor on Saturday and hurt his head, above the right eye—from his glasses of course. They are totally bend and he needed stitches.
  Was bleeding like hell, a scary sight but that is caused by the blood thinners.
  So now I have to go outside and feed the birds, after feeding first the kitties downstairs.
  Life is a challenge!
  Hugs,
  Mariette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That wound will no doubt heal but the reason that he fainted was because his heart is in the end stage.

   Poista
 2. No onpa ikävää.🥹 Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 3. Hei Anna.
  Olen erittäin pahoillani kuullessani nykyisistä terveysongelmistasi. Toivottavasti saat helpotusta tästä kaikesta mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
 4. Voi itku, millaisen lääkeainereaktion sait - siihen olisi lääkärin pitänyt puuttua paremmin, saitko uuden kuurin toista antibioottia, olisi ainakin pitänyt! Mulla on allergia yhdelle antibiootilla, siitä on kannassa varoitus, mutta silti sitä on mulle yritetty antaa useamman kerran! Toivottavasti vointisi helpottuisi mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
 5. Oh Anne, that sounds terrible. I hope that you are getting some relief now.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa todella pahalta.
  Toivottavasti nyt on jo parempi olo!
  Onko ollut lääkärin kanssa puhetta leikkauksesta, jos tulehdusten syynä on onteloiden ahtaus? Ainakin yksityisellä puolella näyttävät tekevän myös pallolaajennuksia.

  VastaaPoista