Translate

tiistai 1. helmikuuta 2022

TÄNÄÄN today

 

Aamulla kävimme isossa kaupassa ostoksilla. Ihmisiä ei onneksi ollut paljoakaan liikkeellä. 

Minulla on taas ollut leuka inhottavan tuntuinen monta viikkoa. Leukaniveleitä koskee. Poskia ei voi pitää tyynyllä. Olen koittanut jumpata leukoja, ja hieroa leukaa ja poskilihaksia. Purentakiskojakin olen pitänyt. Isäntä on patistanut minua tilaamaan hammaslääkärille ajan. 

Tänään kaupassa käynnin jälkeen, leukanivelet ja posket olivat sen tuntuiset, että on pakko soittaa hammaslääkärille aika. Suu ei auennut ja hampaita ei saanut yhteen. 40 minuutin odottamisen jälkeen, sain puhelimella yhteyden ajanvaraukseen. Erikoishammaslääkäri olisi seuraavan kerran töissä perjantaina. Onneksi sain ajan päivystykseen 50 minuutin päähän.

 Jännä juttu, kun kaikki hammaslääkärit ei osaa laittaa leukanivelen välilevyä paikalleen. Odottelin tunnin odotushuoneessa, ennen kuin pääsin huoneeseen. 

Palvelu oli kyllä ensiluokkaista. Minulla oli kolme hammaslääkäriä, ja yksi hoitaja, laittamassa välilevyä paikoilleen,-)) 

Kaksi heistä eivät olleet koskaan tehneet operaatiota, ja yksi joka osasi, näytti miten se tehdään. Ensimmäisen käsittelyn jälkeen, se kamala kipu helpotti melkein kokonaan. Toisen käsittelyn harjoitteli toinen hammaslääkäri. Ei oiken sujunut, minun piti sanoa vielä että tekee kolmannen kerran. Käsittelyn jälkeen, suu aukeaa huomattavasti paremmin, ja hampaat menevät yhteen. Pitää nyt syödä särkylääkettä muutaman päivän, että leuka palautuu.

Isäntä oli minulle kuskina tänään. Meille kävi tosi ikävä tilanne hammaslääkäri reissulla. 

Menimme asutuksen keskellä olevaa tietä. Vastaan tuli pakettiauto aika kovaa vauhtia. Katsoimme meidän puolen kaistaa. 

Rusakko veti etutassujen varassa itseä tien toiselle puolelle. Sen takapää oli aivan murskana! Sanoin isännälle, että pysäytä. Ei eläintä voi jättää tuollaiseen kuntoon tien laitaan.

 Jalkakäytävällä mies talutti koiraa. Hän näki kuinka rusakko jäi auton alle. Isäntä jutteli hänelle, mitä tehdä rusakon kanssa. Molemmat tulivat siihen päätökseen, että eläintä ei voi jättää kitumaan. 

Rusakko oli aivan tien reunassa, joten sen päälle ei voinut ajaa. Isännällä oli jalassa teräskärkiset työkengät. Hän pyysi eläimeltä anteeksi, ja astui jäniksen pään päälle. Kun eläin oli lopetettu, toinen mies nosti sen korvista metsän puolelle. 

Meistä molemmista tuntui tosi pahalle, erityisesti isäntä sanoi tuntuvan tosi pahalle.

 En ymmärrä, jos ajaa tiellä eläimen päälle, miksi ei voi pysähtyä, ja katsoa miten kävi! Vaikka kyseessä oli "vain" rusakko, ei sitä voi jättää kärsimään. Kyllä tuollainen iso jänis tuntuu auton renkaiden alla. Mutta tämän pakettiauton kuski ei ilmeisesti välittänyt eläimestä. 

Toivottavasti nyt kettu ja linnut korjaavat rusakon jäännökset.9 kommenttia:

 1. Dearest Anne,
  So sorry for your painful jaw experience and glad you got helped.
  Your husband helped to put the hare out of its misery... Sad indeed that people don't seem to care...
  Hugs,
  Mariette

  VastaaPoista
 2. Me alegro de que al fín se aliviaran tus males. Espero que ya estés recuperada del todo.

  Besos

  VastaaPoista
 3. You have not had a good day. I hope you feel better tomorrow.

  VastaaPoista
 4. Estimo que já se esteja totalmente recuperada da sua mandíbula! Apanhei a vacina com a dose de reforço em meados de Janeiro, e andei quase 3 semanas com imenso mau estar pelo corpo, e desta vez também dentes e gengivas! Para além disso, um cansaço imenso, e sono quase constante...
  Foi muito aborrecido o episódio com a lebre na estrada... mas dos males o menor... o animal também poderia ter provocado um grave acidente. Também já temos tido tal experiência por estes lados, quando os animais se atravessam no caminho... e o Jorge está sempre a lembrar-me que evitar atropelá-los pode por vezes causar um problema bem maior...
  Beijinhos
  Ana

  VastaaPoista
 5. I'm so sorry you have been hurting with your teeth, Anne. And I'm glad that the dentists knew what to do to help you. That's sad about the animal that was left behind. I have seen a couple deer on the side of the road, and I'm sure they were hit by cars driving too fast on the highway. Makes me sad.

  ~Sheri

  VastaaPoista